Panevėžio rajono merui P. Žaguniui panaikinti įtarimai piktnaudžiavimu | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽIO RAJONO MERUI P. ŽAGUNIUI PANAIKINTI ĮTARIMAI PIKTNAUDŽIAVIMU

Teisėsauga skelbia panaikinusi įtarimus Panevėžio rajono merui Povilui Žaguniui piktnaudžiavimo byloje.

Tačiau ikiteisminis tyrimas tęsiamas, jame įtarimai pateikti bendrovei „Panevėžio melioracija“, o jos vienas iš savininkų yra Panevėžio rajono meras.

„Gavus bei įvertinus specialistų išvadas ir visus kitus tyrimo duomenis, tyrimui vadovaujančio prokuroro nutarimu tyrimas dalyje dėl galimo Panevėžio rajono savivaldybės mero P. Žagunio piktnaudžiavimo, administracijos direktoriaus Eugenijaus Lunskio, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Rimo Samkaus ir Žemės ūkio skyriaus vedėjo Vyto Jakubonio tarnybos pareigų neatlikimo buvo nutrauktas, nenustačius jų veiksmuose nusikalstamų veikų požymių“, – penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tačiau teisėsauga paskelbė pateikusi įtarimus uždarajai akcinei bendrovei „Panevėžio melioracija“ dėl padėjimo piktnaudžiauti.

P. Žagunis yra vienas iš dviejų pagrindinių „Panevėžio melioracijos“ akcininkų. Registrų centro duomenimis, kartu su antros eilės pusbroliu Antanu Žaguniu P. Žagunis valdo 80 proc. bendrovės akcijų.

Jis taip pat yra šios bendrovės valdybos narys, anksčiau buvo ilgametis jos direktorius.

Šiuo metu tebevykstančiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir padėjimo piktnaudžiauti pateikti dviems „Panevėžio melioracijos“ vadovams bei trims Panevėžio rajono savivaldybės administracijos esamiems ir buvusiems valstybės tarnautojams.

BNS žiniomis, įtariami „Panevėžio melioracijos“ vadovai yra gamybinio skyriaus vadovas Vidmantas Bernatavičius ir bendrovės akcininkas, mero sūnėnas Nerijus Žagunis.

Teisėsauga teigia turinti duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Panevėžio rajono savivaldybėje kai kurie viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais, organizuoti neskaidriai.

Viešųjų pirkimų tarnyba, STT pavedimu atlikusi minėtų Panevėžio rajono savivaldybės pirkimų vertinimą, nustatė, kad daugiau nei 2 mln. eurų panaudoti, pažeidžiant viešuosius pirkimus reglamentuojančius teisės aktus.

Taip pat per ikiteisminį tyrimą surinkta ir išanalizuota informacija pagal kompetenciją perduota Konkurencijos tarybai. Ji, atlikusi tyrimą, už Konkurencijos įstatymo pažeidimą kelioms įmonėms skyrė baudų už 977,9 tūkst. eurų, iš jų „Panevėžio melioracijai“ – 209,8 tūkst. eurų baudą.

Didelės apimties sudėtingame tyrime buvo paskirtos užduotys specialistams, analizuotas didelis kiekis daiktų ir dokumentų, apklausta daugiau kaip 50 asmenų ir įvykdyta daugiau kaip 80 apklausų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pensininkes nuomone taskas.

Manau ,kad tokie tyrimai tik parodyti ,kad dirbame.Suimti gali kai turi tikrus irodymus.O ne tik siaip.Manau arba issiperka arba tik teisine sistema vaidina dirbancius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS