Panevėžyje nesiliauja jaunimo išpuoliai: jauniausiam įtariamajam – vos dvylika | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽYJE NESILIAUJA JAUNIMO IŠPUOLIAI: JAUNIAUSIAM ĮTARIAMAJAM – VOS DVYLIKA

  • 0

Panevėžyje nesiliauja jaunimo išpuoliai prieš parduotuves. Nusikaltimų braižas visur panašus – plytomis ar akmenimis išdaužomi stiklai, ir jei pasiseka, vagiamos kasos, praneša LNK.

Kartais iš beviltiškumo sveika pasijuokti. Pastaruoju metu Panevėžyje dažniausiai randami ir saugomi įkalčiai – akmenys bei plytos – ateityje gal prie komisariato ūkio pravers.

„Yra surenkami ne tik akmenys, bet ir visi kiti įkalčiai, kuriuos randame nusikalstamoje vietoje“, – sakė policijos atstovas.

Akmenys ir plytos – pastarųjų trijų savaičių nusikaltimų įrankiai, kuriais jaunimas ir vaikai daužo parduotuvių stiklus ir, jei pasiseka, išsineša kasos pinigus. Kol kas didžiausia suma kasos stalčiuje buvo beveik 2 tūkst. eurų, kitur vos 20, 50 ar visai tuščia. Taigi iš septynių vagysčių ne visos parduotuvės prarado pinigus. Bet visų dužo stiklai, o dabar laukia naujų durų bei vitrinų montažas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Užpraeitos nakties vagių objektai – vėl dvi parduotuvės. Į vieną trimis akmenimis išdaužius buvo įsibrauta, bet apieškojus stalčius pinigų nerasta. Po 40 minučių akmenimis apmėtyta kita parduotuvė. Kažkoks žmogus pastebėjo, pranešė policijai, ji įtariamuosius sulaikė. 21-erių panevėžietis policijai gerai pažįstamas, kitas – penkiolikos paauglys.

Užpultų parduotuvių ir įtariamųjų skaičiai Panevėžyje stipriai auga.

„Penktadienį yra sulaikyti keturi įtariamieji, užpraeitą naktį sulaikyti dar du įtariamieji, iš viso sulaikyti šeši įtariamieji. Iš jų du pilnamečiai, o keturi nepilnamečiai“, – teigė policijos atstovas.

Kai kurie įtariamieji dar nesulaikyti, ieškomi. Kol kas nežinoma, ar vienu ir tuo pačiu braižu nusikaltimus darantis jaunimas priklauso vienai grupei, ar skirtingoms. Jauniausias policijos sulaikytas – vos dvylikos.

Anot vienos iš nukentėjusių parduotuvių, vieną iš įtariamų vaikų augina globėjai, kitą – seneliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS