Panevėžyje nuteistas paauglę tvirkinęs pensininkas | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽYJE NUTEISTAS PAAUGLĘ TVIRKINĘS PENSININKAS

  • 1

Panevėžio miesto apylinkės teismas kaltu dėl mažametės tvirkinimo pripažino 66 metų mediką ir metams skyrė laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistasis taip pat turės atlyginti nukentėjusiajai padarytą neturtinę žalą, penktadienį pranešė prokuratūra.

66 metų Panevėžio rajono gyventojas A.Š., turintis aukštąjį medicininį išsilavinimą, teisiamųjų suole atsidūrė paaiškėjus apie jo nederamą elgesį su 14 metų neturinčia mergaite.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė.

Pasak prokurorės V. Baranauskienės, ir ikiteisminio tyrimo metu, ir per teismo procesą A. Š. teigė su mažamete susirašinėjęs tik iš smalsumo ir nemanęs, kad daro kažką neteisėto. Į anūkes tinkančiai mažametei jis siūlė pinigų, žadėjo nupirkti, ko ji nori už tai, kad su juo lytiškai santykiautų.

„Teismas konstatavo, kad teisiamasis atliko tvirkinimo veiksmus – žinodamas, kad nukentėjusioji yra nepilnametė, siuntė jai amoralaus ir seksualinio pobūdžio turinio SMS žinutes“, – sakė prokurorė.

Prokurorės V. Baranauskienės teigimu, tyrimo metu buvo nustatyta, kad A. Š. sistemingai siekė jaunų merginų, paauglių dėmesio – pareigūnai nustatė, kad šis vyras parašė daugiau nei dvidešimt skelbimų į interneto pažinčių portalus. Juose skelbė ieškąs jaunų merginų ir siūlė joms atlygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Šiais laikais nebeaišku kas ką labiau ištvirkint gali... tuo labiau kad vaikų saviraiškos teisių negalima varžyt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS