Panevėžyje nuteisti prekiautojai narkotikais | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽYJE NUTEISTI PREKIAUTOJAI NARKOTIKAIS

  • 0

Panevėžio apylinkės teismas paskelbė nuosprendį narkotikais prekiavusiems panevėžiečiams.

Šešiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 4 iki 9 metų, vienam jų subendrinus su kitose bylose skirtomis bausmėmis pataisos namuose teks praleisti 10 metų, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, dar 2013 metais buvo nustatytos net kelios organizuotos grupės, kurios Panevėžyje užsiėmė narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu.

24-54 metų metų nuteistieji buvo pasiskirstę pareigomis – vieni rūpinosi narkotikų – metamfetamino ir kanapių – įsigijimu, kiti juos iš slėptuvių atgabendavo savo bendrininkams, kurie juos padalydavo dozėmis ir prekiaudavo. Organizuotose veiklose taip pat dalyvavo motina su sūnumi bei buvusi sutuoktinių pora.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti 52 kompaktiniai diskai filmuotos medžiagos, įrašų. Jų peržiūrai ir perklausai teismas skyrė 7 posėdžius. Šios sudėtingos ir didelės apimties bylos medžiaga buvo nagrinėjama kelerius metus. Dažnai posėdžiai buvo atidedami dėl advokatų užimtumo kitose bylose, jų kaitos, kaltinamųjų neatvykimo“, – sakė teisėjas Vytautas Krikščiūnas.

Organizuotų grupių vadovai S. Č. ir T. V. pataisos namuose praleis atitinkamai 7 ir 9 metus. Mama su sūnumi A. ir A. S. nuteisti 4 metų laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau jas subendrinus su kitomis bausmėmis, sūnui skirta 10 metų, o mamai 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Organizuotoje grupėje veikusio vyro tuo metu buvusi žmona L. P. atleista nuo baudžiamosios atsakomybės dėl vieno padaryto nusikaltimo mažareikšmiškumo bei atsižvelgiant į tai, kad ji aktyviai padėjo atskleisti organizuotos grupės ar nusikalstamo susivienijimo narių padarytas nusikalstamas veikas. Vyrui V. P. skirta subendrinta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistajam M. Ž. slapstantis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, dalis tyrimo atskirta į atskirą bylą, kurioje jis nuteistas 8 metų laisvės atėmimo bausme. N. S. nutraukta baudžiamoji byla, esant baudžiamosios atsakomybės taikymo senačiai.

Dar dviem – M. N. Ir A. D. – skirtos 3 metų laisvės atėmimo bausmės, jų vykdymą atidedant 2 metams. Jie taip pat turės sumokėti po 376 eurų  įmokas į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

D. K. nuteistas 2 metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant 2 metams. Jam teks sumokėti 188 eurų įmoką.

Šie asmenys  įpareigoti bausmės atidėjimo laikotarpiu tęsti darbą, pradėti dirbti arba būti registruoti darbo biržoje bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS