Per parą pasienyje apgręžti 65 migrantai: jie teigė, kad prie sienos juos atgabeno baltarusiai | KaunoDiena.lt

PER PARĄ PASIENYJE APGRĘŽTI 65 MIGRANTAI: JIE TEIGĖ, KAD PRIE SIENOS JUOS ATGABENO BALTARUSIAI

  • 1

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžti 65 migrantai, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jos teigimu, dėl humanitarinių priežasčių neįleistas nė vienas užsienietis.

Apie vidudienį ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis.

VSAT pareigūnams neįleisti migrantai teigė, kad juos prie sienos savo transportu atgabeno Baltarusijos pasieniečiai.

„Esą šios šalies pusėje yra įrengta stovykla, iš kurios užsieniečiai atvežti prie Lietuvos sienos“, – rašoma pranešime.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį bandymų kirsti Baltarusijos ir Lietuvos sieną neužfiksuota. Pirmadienį tą padaryti bandė 23 migrantai, sekmadienį – 24, šeštadienį – 14, penktadienį – 30, ketvirtadienį – 33.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko per 7,9 tūkst., tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

su milicijos saugomomis stovyklomis

čia jau nebe pabėgėliai, o ekstremalaus sporto mėgėjai. Gaila, kad tėvai neatsižvelgia į vaikų amžių, ar jie iškęs šį ekstremalų sportą. Baltarusijoje ekstremaliam sportui viskas yra, ir turizmo bazės, rūbai, palapinės, įrankiai vielai kirpti bei ašarinės dujos nuo Lietuvos pasieniečių. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS