Parduotuvę apvogęs vyras prisiekinėjo nesuprantantis, kodėl taip padarė: plėšti visai neplanavo | KaunoDiena.lt

PARDUOTUVĘ APVOGĘS VYRAS PRISIEKINĖJO NESUPRANTANTIS, KODĖL TAIP PADARĖ: PLĖŠTI VISAI NEPLANAVO

  • 1

Alkoholio ir raminamųjų vaistų kokteilį išgėręs kuršėniškis įvykdė alkoholio ir cigarečių vagystę, nors to neketino daryti.

Sekmadienį vyrą iš miego pakėlė į namus atvykę policijos pareigūnai. Jis atidarė spintos duris ir pareigūnai čia rado jo naktinį grobį iš vienos Kuršėnų parduotuvės – 6 butelius įvairaus alkoholio, 26 pakelius cigarečių ir 10 žiebtuvėlių. Prieš keletą dienų iš užsienio grįžęs lietuvis atsidūrė areštinėje, jam pareikštas įtarimas dėl vagystės.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, vagystės liudytoja tapo atsitiktinė praeivė. Pamačiusi, kaip vyras plytos gabalu išdaužė Daugėlių gatvėje esančios parduotuvės durų stiklą ir įlindo į vidų, o kitas vyras nuėjo į šalia parduotuvės esantį daugiabutį, moteris nedelsdama paskambino Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112.

Į įvykio vietą atskubėję komisariato pareigūnai parduotuvėje įsibrovėlio neberado, o netoli įvykio vietos sulaikė tą, kuris į parduotuvę įlindęs nebuvo. Vyrui buvo nustatytas 2,36 promilės girtumas ir su juo susikalbėti buvo sunku.

Dėl pastarosios vagystės jam yra gėda, nes vogti jis neplanavęs, o ir būtinybės esą visai nebuvo, nes ir pinigų, ir cigarečių turėjo.

35 metų kuršėniškiui nesisekė prisiminti, nei su kuo gėrė, nei kur ėjo, pasakodamas jis nuolat painiojosi. Pareigūnai, tikrindami jo pasakojimą, nustatė, kad vyras išvakarėse alkoholį vartojo su savo kurį laiką nematytu 34 metų draugu. Vyrai sumanė aplankyti bendrą pažįstamą.

Pakeliui priėjęs parduotuvę, 34 metų kuršėniškis rasta šaligatvio plytos nuolauža išdaužė durų stiklą, įsibrovė į parduotuvės vidų ir pradėjo rinkti bei į visas kišenes kimšti alkoholį bei cigaretes.

Išėjęs iš parduotuvės, savo pakeleivio neberado, tad su grobiu nuėjo namo.

Pareigūnų sulaikytas ir jau išsiblaivęs vyras nei pareigūnams, nei sau nerado savo poelgio paaiškinimo. Nors vyras už įvairias nusikalstamas veikas yra ne kartą teistas, tačiau teigė, kad dėl pastarosios vagystės jam yra gėda, nes vogti jis neplanavęs, o ir būtinybės esą visai nebuvo, nes ir pinigų, ir cigarečių turėjo.

Pareigūnų nuomone, neprognozuojamą poelgį galėjo inspiruoti alkoholio ir raminamųjų vaistų, kuriuos jis tą vakarą taip pat vartojo, kokteilis.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ha

Matyt koncervatorius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS