Pareigūnai nutraukė tyrimą dėl T. Pačėso elgesio ligoninėje, pradėta administracinė byla | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL T. PAČĖSO ELGESIO LIGONINĖJE, PRADĖTA ADMINISTRACINĖ BYLA

Teisėsaugos pareigūnai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Alytaus miesto tarybos nario Tomo Pačėso elgesio ligoninėje, politiko atžvilgiu pradėta administracinė teisena.

„Pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir apsauginės kaukės nedėvėjimo gydymo įstaigos patalpose“, – BNS ketvirtadienį sakė Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Anksčiau šiais metais pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo nutrauktas vietos prokurorų sprendimu, vėliau nukentėjusioji pusė – vienas ligoninės medikų – sprendimą skundė.

Galiausiai šią savaitę nuspręsta apsiriboti administracine teisena.

Apie tai ketvirtadienį pirmas pranešė laikraštis „Alytaus naujienos“.

Leidiniui T. Pačėsas teigė, kad tyrimas buvo jo menkinimo akcija.

„Ži­nant, kad ne­vy­ko fil­ma­vi­mas, ne­ga­li­ma pa­ro­dy­ti, kaip vis­kas bu­vo. Tuo­met li­go­ni­nė­je sten­giau­si pa­sa­ky­ti vis­ką, ką ma­čiau, ką pa­ty­riau. Nu­trauk­tą iki­teis­mi­nį ty­ri­mą ver­ti­nu kaip si­tu­a­ci­ją, ku­ri taip ir tu­rė­jo baig­tis“, – sakė miesto tarybos narys.

Alytaus ligoninė dėl T. Pačėso elgesio įstaigoje į policiją kreipėsi pernai gruodžio 30 dieną.

Tuo metu, anot policijos, tarybos narys necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo medicinos personalą, grasino susidorojimu, ligoninės patalpose nedėvėjo apsauginės kaukės.

Tuo metu naujienų portalui delfi.lt jis teigė, kad naktį iš gruodžio 21-osios į 22-ąją būta „pokalbio pakeltu tonu iš abiejų pusių“ su Alytaus ligoninės COVID-19 skyriaus personalu.

T. Pačėsas sakė gruodžio 14–26 dienomis besigydęs ligoninėje dėl abipusio plaučių uždegimo, nustatyto koronaviruso ir minėtą naktį neapsikentęs budinčių medikų „garsaus juoko, balsu aptarinėjamo kolegų elgesio, aprangos, kito nederamo darbo vietoje nakties metu elgesio, kuris akivaizdžiai trukdė ligoniams miegoti“.

Jis taip pat sakė dėvėdamas medicininę kaukę priėjęs prie personalo ir paprašęs elgtis tyliau, tačiau gavęs „grubių žodžių“.

T. Pačėsas Alytaus miesto savivaldybės taryboje yra frakcijos „Už Alytų“ vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dvi nusususios miesto žiurkės

Sucypė komentaruose žemiau.

ALGIS

Kaime visko pasitaiko , kaimo bernai , kaip ''daktarų'' gauja .

Kaimai

Kaimeliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS