Pasieniečiai sulaikė pusantro tūkstančio pakelių cigarečių kontrabandą gabenusį vyrą | KaunoDiena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ PUSANTRO TŪKSTANČIO PAKELIŲ CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ GABENUSĮ VYRĄ

  • 0

Šią savaitę Druskininkų pasieniečiai sulaikė iš Nemuno kontrabandinių rūkalų krovinį pripučiama valtimi traukusį 33-ejų Alytaus rajono gyventoją. Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, ryšuliuose buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis.

Anot VSAT, antradienį Nemuną stebėję Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai upėje tarp lyčių pamatė guminę valtį, kurioje sėdėjo asmuo. Jis pasiekė krantą ties Varėnos rajono Žeimių kaimu, jame paliko iš upės atsitemptus ledo grumstais užmaskuotus ryšulius ir iš guminės valties išleido orą.

Vyrui pastebėjus, kad yra stebimas pasieniečių, jis greitai čiupo ir į Nemuną įmetė nepripūstą valtį, ant jos užšokęs pradėjo plaukti irdamasis rankomis bei taip tarp lyčių stengėsi pasprukti.

VSAT nuotr. 

Vis dėlto supratus, kad pabėgti nepavyks, vienam iš pasieniečių ištiesus ranką, netrukus permirkęs ir sušalęs vyras buvo ištemptas į krantą. Jį ir cigaretes pristačius į Druskininkų pasienio užkardą, Alytaus rajono gyventojas galėjo persirengti sausais rūbais. Medikų pagalbos jam neprireikė.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Cigarečių kontrabandininkui gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Sulaikytos cigaretės ir pripučiama guminė valtis saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Pasieniečiai sulaikė pusantro tūkstančio pakelių cigarečių kontrabandą gabenusį vyrą
  • Pasieniečiai sulaikė pusantro tūkstančio pakelių cigarečių kontrabandą gabenusį vyrą
  • Pasieniečiai sulaikė pusantro tūkstančio pakelių cigarečių kontrabandą gabenusį vyrą
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS