Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais | KaunoDiena.lt

PASIENIEČIAMS MOLDAVAS IR TADŽIKAS ĮKLIUVO SU PADIRBTAIS VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMAIS

  • 3

Pirmadienį Kalvarijos pasieniečiams įkliuvusius moldavą ir tadžiką įklampino netikri vairuotojo pažymėjimai. Už tai jiems gresia iki keturių metų nelaisvės.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, klastote apsirūpinusį 22-ejų Moldovos pilietį Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė vakare ties Salaperaugio kaimu, Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai–Marijampolė.

Moldavas automobiliu „Mercedes-Benz“ bulgariškais registracijos numeriais buvo ką tik įvažiavęs į Lietuvą. Kontrolės metu užsienietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus. Tačiau pasieniečiams pro akis neprasprūdo neva Ukrainoje jam išduotas vairuotojo pažymėjimas. Jame imituota UV apsauga ir mikrotekstas, nebuvo holograminių elementų ir kitų vertybinių popierių gamybos reikalavimo pažymių. Dokumente nurodytas 30 metų galiojimo terminas tik sustiprino VSAT pareigūnų įtarimus.

Preliminarus pasieniečių tyrimas leido padaryti išvadą, kad moldavo turėtas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė.

Taip pat nustatyta, kad moldavas niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemonės. Pasieniečiams pasiteiravus, kaip įsigijo netikrą dokumentą, vyras buvo atviras: prisipažino jį pirkęs už 300 eurų Odesoje.

Dar vieną netikrą vairuotojo pažymėjimą Kalvarijos pasieniečiai išaiškino praėjus kelioms valandoms nuo Moldovos piliečio sulaikymo.

Jau minėtoje vietovėje patikrinti buvo sustabdytas visureigis „Toyota RAV 4“ su švediškais valstybinio numerio ženklais. Iš Lenkijos į Lietuvą vykęs vairuotojas – 28-erių Tadžikistano pilietis. Be kitų dokumentų jis pateikė ir neva savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Atidžiai jį apžiūrėjusiems pasieniečiams kilo abejonių, ar dokumentas tikras. Pažymėjimas buvo pagamintas ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus: apsauginis tinklelis, rekvizitai ir jų užpildymas atlikti rašaliniu spausdintuvu, UV apsauga ir mikrotekstas – imituoti.

Abu vairuotojus pasieniečiai 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę. Moldavo automobilį perdavė kartu su juo vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Abiem atvejais VSAT pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminius tyrimus, kuriems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki keturių metų.

Be to, moldavui už vairavimą neturint tam teisės Kalvarijos pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą ir skyrė 300 eurų baudą bei poveikio priemonę – pusmečiui įgyti teisę vairuoti.

Artimiausiu metu Moldovos ir Tadžikijos piliečiams bus paskirtos kardomosios priemonės.

GALERIJA

  • Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais
  • Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais
  • Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais
  • Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais
  • Pasieniečiams moldavas ir tadžikas įkliuvo su padirbtais vairuotojo pažymėjimais
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tikrai prisipazino pirkes ?

jei taip...nax konfiskuoji masina vairuotoja apsuki spiri pendeli i dubce tegu pesi varo atgal i ukraina pinigu uz blogai padirbtas teises atsiimt... kai pinigus atsiims gales gryzt susimoket bauda i uz automobilio parkinga...

skiep

o kiek tokiu su furom Lietuvos keliais vazineja,ar isivaizduojat? Jau nemazai avariju jie padare,bet musu darbdaviai juos samdo,nors net keliu taisykliu jie nezino ir savo salyse tik kamaza vairavo,bet dirba uz minimuma,tai svarbiausia.

Meras

Tai juk jie dvyniai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS