Pavojingų atliekų deginimo įrenginio statytojams – įtarimai dėl sukčiavimo | KaunoDiena.lt

PAVOJINGŲ ATLIEKŲ DEGINIMO ĮRENGINIO STATYTOJAMS – ĮTARIMAI DĖL SUKČIAVIMO

  • 0

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) baigė tyrimą dėl 25,2 mln. eurų vertės pavojingų atliekų deginimo įrenginio statybos šalia Šiaulių, Aukštrakių kaime, ir dviem asmenims bei Italijos bendrovei pareiškė įtarimus dėl didelės vertės sukčiavimo.

„Tyrimo metu nustatyta, kad Italijos bendrovės vadovas H.H. (Heinrichas Hafneris - BNS) projekto pirkimo komisijai pateikė melagingus duomenis apie bendrovės kvalifikacinius gebėjimus, pajėgumus ir patirtį statyti pavojingų atliekų deginimo įrenginį Lietuvoje. Siekiant laimėti daugiau kaip 25 mln. eurų vertės konkursą, buvo apgaulingai nurodyta, kad italai Vokietijoje yra sėkmingai pastatę tris pavojingų atliekų perdirbimo įrenginius“, - rašoma FNTT pranešime.

Paaiškėjo, kad buvęs atliekų tvarkymo bendrovės „Toksika“ vadovas Virginijus Daubaras sudarė sąlygas, jog kvalifikacijos neatitinkanti Italijos bendrovė laimėtų konkursą.

FNTT pateikė įtarimus Italijos bendrovei „Hafner Srl“ ir jos vadovui dėl didelės vertės sukčiavimo, o buvusiam „Toksikos“ generaliniam direktoriui - dėl netinkamo pareigų atlikimo. FNTT bylą perdavė Vilniaus apylinkės teismui. Įtariamajam H. Hafneriui paskirtas užstatas, o V.Daubarui - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ūkio ministerijos valdomos atliekų tvarkymo įmonės „Toksika“ užsakymu pavojingų atliekų deginimo gamyklą Šiaulių rajone 2013 metais pastatė Italijos bendrovė „Hafner Srl“ ir Lietuvos „Senovė“. Bendra projekto vertė siekė 25,2 mln. eurų, iš jų 15,2 mln. eurų - Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS