Užverbuoti asmenys narkotikus gabeno skrandyje: teismo akiratyje – penki prekiautojai žmonėmis | KaunoDiena.lt

UŽVERBUOTI ASMENYS NARKOTIKUS GABENO SKRANDYJE: TEISMO AKIRATYJE – PENKI PREKIAUTOJAI ŽMONĖMIS

  • 0

Teismui perduota byla, kurioje penki asmenys kaltinami, jog verbavo socialiai pažeidžiamus žmones vykdyti narkotikų kontrabandai.

Kaip pirmadienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra, byloje pareikšti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, jų kontrabandos, melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad 2017 m. pavasarį penki kaltinamieji (Šiaulių, Tauragės ir Telšių gyventojai, gimę 1996, 1988, 1971, 1977 ir 1983 metais) galimai verbavo socialiai pažeidžiamus asmenis nusikalstamai veikai vykdyti – narkotinių medžiagų gabenimui į užsienį.

Kvaišalai buvo gabenami asmens gyvybei pavojingu būdu – užverbuotų asmenų skrandyje.

Įtariama, kad kaltinamieji, naudodamiesi nukentėjusiųjų bloga materialine padėtimi, socialinių įgūdžių stoka bei apgaulingai žadėdami didelį piniginį atlygį, tokiai veiklai užverbavo tris asmenis – dvi 23 m. merginas ir 21 m. vaikiną.

Tokiai veiklai užverbavo tris asmenis – dvi 23 m. merginas ir 21 m. vaikiną.

Manoma, kad viena iš kaltinamųjų taip pat galėjo pelnytis ir iš kito asmens prostitucijos. Surinkta duomenų, kad pas kaltinamąją kurį laiką gyvenusiai radviliškietei moteris per skelbimą internete surasdavo lytinių paslaugų pageidaujančių klientų, susitardavo su jais dėl užmokesčio ir susitikimo vietos.

2017 m. gruodį kaltinamiesiems buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Šiuo metu visiems asmenims suėmimas pakeistas į kitas kardomąsias priemones, nesusijusias su laisvės atėmimu.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti griežčiausią bausmę numato laisvės atėmimą iki trejų metų, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – laisvės atėmimą iki šešerių metų, už prekybą žmonėmis – laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių policijos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS