Po dūrio paauglei peiliu prabilo mokyklos direktorė: kruvinas išpuolis buvo planuotas? | KaunoDiena.lt

PO DŪRIO PAAUGLEI PEILIU PRABILO MOKYKLOS DIREKTORĖ: KRUVINAS IŠPUOLIS BUVO PLANUOTAS?

Po kraupaus incidento, kai pirmadienį Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos teritorijoje per konfliktą paauglė dūrė peiliu šios ugdymo įstaigos mokinei, direktorė atskleidė daugiau įvykio detalių. Mokyklos bendruomenė neatmeta versijos, kad nusikaltimas galėjo būti planuotas iš anksto.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo M. Karkos pagrindinės mokyklos direktorė Minolė Petronytė-Kairienė, dvi 13-14 metų merginos rugsėjo 25-ąją susimušė lauke, prie mokyklos vartų, per ilgąją pertrauką.

Tuo metu pribėgo dar viena paauglė, kuri nėra šios mokyklos mokinė. Ji su savimi turėjo iš namų atsineštą virtuvinį peilį, kuriuo dūrė M. Karkos pagrindinės mokyklos aštuntokei į petį iš nugaros pusės.

„Konfliktą sustabdė mūsų mokyklos fizinio ugdymo mokytojas, kuris budėjo mokyklos fojė. Jis išbėgo į lauką, atėmė peilį ir sulaikė smurtavusią merginą. Buvo iškviestos tarnybos, suteikta pirmoji pagalba. Nukentėjusi mokinė buvo išvežta į gydymo įstaigą. Susisiekėme su smurtavusios merginos mama – ją iškvietėme“, – sakė direktorė.

Jos teigimu, nukentėjusios mokinės gyvybei pavojus negresia. „Suteikus pirmąją pagalbą, mergina išleista namo“, – pridūrė M. Petronytė-Kairienė.

Pašnekovė patikino, kad toks incidentas M. Karkos pagrindinėje mokykloje – pirmas. „Niekada nėra pasitaikę smurto apraiškų tarp merginų, kai tokiu būdu sprendžiami konfliktai. Teritorija yra filmuojama. Medžiaga perduota tyrėjams. Jie išsiaiškins, vykdomas tyrimas“, – teigė ugdymo įstaigos direktorė.

M. Petronytė-Kairienė neatmetė tikimybės, kad išpuolis prieš mokinę galėjo būti planuotas iš anksto. „Darome tokią prielaidą, kadangi mergina atėjo su peiliu iš namų ir žinojo, kada bus ilgoji pertrauka, kada nuskambės skambutis. Darome prielaidą, kad ji buvo pakviesta tikslingai“, – svarstė ji.

Vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip M. Karkos pagrindinės mokyklos kieme ant žolės viena kitai į atlapus kibo dvi paauglės, išplito socialiniuose tinkluose.

Įraše matoma, kad netrukus prie konfliktuojančių paauglių atbėgo dar viena mergina ir vienai iš jų smogė peiliu. Muštynes stebėjo kiti mokiniai, jas filmavo ir netrukus vaizdo įrašu pasidalino socialiniuose tinkluose.

„Renkama medžiaga, jeigu pasitvirtins, kad jai 13 metų, bus priimtas sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo, gali būti perduota savivaldybei, tada sprendžiama, kokių priemonių imtis“, – BNS sakė Panevėžio apskrities policijos atstovė Odeta Jukniūtė.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Skautai \\\\\.../////

lyderystę aiškinasi,o gal dėl "vyrrrųųų"?

Cha cha cha

Niekam tikęs užpuolikės mokyklos fizrukas - blogas dūris, reikia pakartoti.

M

Nebaudžiamumas, niekas už nieką neatsako … tad degradacija tik įgauna didesni pagreitį …
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS