Po keturių mėnesių kūdikio mirties – byla tėvams: girtavo ir juo nesirūpino | KaunoDiena.lt

PO KETURIŲ MĖNESIŲ KŪDIKIO MIRTIES – BYLA TĖVAMS: GIRTAVO IR JUO NESIRŪPINO

  • 10

Tėvai pripažinti kaltais dėl nesirūpinimo savo keturių mėnesių vaiku, jis mirė.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Vaidos Baranauskienės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir Aukštaitijoje gyvenančią sutuoktinių porą pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis.

Nors keturių mėnesių vaikas mirė dėl staigios kūdikių mirties sindromo, paaiškėjo, kad tėvai paskutiniąją jo gyvenimo parą girtavo ir tinkamai mažyliu nepasirūpino.

Pernai rudenį Bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi moteris pranešė, kad lovoje rado negyvą savo keturių mėnesių dukrelę. Atskubėję medikai konstatavo jos mirtį. Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl mergytės mirties priežasties paaiškėjo, kad ji mirė dėl staigios kūdikių mirties sindromo.

Aiškinantis kūdikio mirties priežastis, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė įžvelgė pagrindą pradėti tyrimą dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Tyrimą pradėjo ir atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Teismo medicinos ekspertai ant vaiko veido rado kelias kraujosruvas, nubrozdinimus, jie buvo padaryti prieš pat mirtį, tačiau jie įtakos mirčiai neturėjo.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai nustatė, kad abu kūdikio tėvai yra neblaivūs – motinai nustatytas 1,45 prom., o tėvui – 2,14 prom. girtumas. Greičiausiai dėl girtumo sutuoktiniai negalėjo paaiškinti, kaip ant naujagimės veido atsirado mėlynės, o ji pati atsidūrė tėvų lovoje, nors išvakarėse nakčiai buvo paguldyta į savo lovelę.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad naujagime ilgą laiką (nuo paguldymo į lovelę 22 valandą iki tol, kai motina jį rado negyvą kitos dienos popietę), nebuvo tinkamai pasirūpinta – sutuoktiniai girtavo, tinkamai nemaitino, neblaivūs miegojo su ja vienoje lovoje, dėl ko mažylei buvo padaryti nubrozdinimai ir kraujosruvos kaktoje.

„Ilgą laiką palikdami be priežiūros savo mažametį vaiką, nesirūpindami juo, netenkindami jo fizinių ir psichinių poreikių, sukeldami grėsmę mažametės dukros pilnaverčiam vystymuisi ir funkcionavimui, kaltinamieji piktnaudžiavo motinos bei tėvo teisėmis ir pareigomis“, – pranešime sakė Panevėžio apygardos prokuratūros baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė.

Kadangi kaltinamieji pripažino kaltę, prokurorė V. Baranauskienė kreipėsi į teismą, prašydama procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu. Teismas patenkino prokurorės prašymą ir abu sutuoktinius pripažino kaltais.

Mirusio kūdikio tėvams teismas skyrė laisvės apribojimą šešiems mėnesiams. Jie taip pat privalės per keturis bausmės vykdymo mėnesius išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjo ir yra neskundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tokiom kurwom

Bl bybi nupjaut ir pyzoka uzklijuot

Nu nx

Kiek girdžiu vien kaunas ir kaunas, vln daugiau avariju, o kaune debilu. Kaunas gal apsiraminkit ka ?

Kastruot

pašalpinius degradus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS