Po raginimų į Lietuvą įvesti „žaliuosius žmogeliukus“ – prokurorų tyrimas | KaunoDiena.lt

PO RAGINIMŲ Į LIETUVĄ ĮVESTI „ŽALIUOSIUS ŽMOGELIUKUS“ – PROKURORŲ TYRIMAS

  • 0

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt vykdomų nusikaltimų Lietuvos nepriklausomybei, teritoriniam vientisumui ir konstitucinei santvarkai socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje paskyroje „Vilniaus liaudies respublika“.

„Vasario 4 dieną pradėtas tyrimas pagal 121 ir 122 Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius“, - BNS ketvirtadienį sakė prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Mažonė.

Minėti BK straipsniai numato atsakomybę už antikonstitucinių grupių ir organizacijų kūrimą bei veiklą bei už viešus raginimus pažeisti šalies suverenitetą.

Rusų ir lenkų kalbomis „Vilniaus Liaudies Respublika“ pavadintos paskyros administratoriai reikalauja „į Vilniaus regioną įvesti Lenkijos „žaliuosius žmogeliukus“ ir surengti ten referendumą tarp vietinių gyventojų“.

V.Mažonės teigimu, ikiteisminiame tyrime įtarimai kol kas nėra pareikšti niekam, šiuo metu stengiamasi identifikuoti minėtos paskyros administratorius.

Už antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimą ir veiklą BK numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, už viešus raginimus smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS