Policija dar iš vieno muziejaus išsigabeno senovinių ginklų | KaunoDiena.lt

POLICIJA DAR IŠ VIENO MUZIEJAUS IŠSIGABENO SENOVINIŲ GINKLŲ

Alytaus apskrities policija iš Merkinės krašto muziejaus išsigabeno senovinių ginklų ir jų dalių.

Muziejaus direktorius Mindaugas Černiauskas ketvirtadienį BNS sakė, kad muziejus pats kreipėsi į pareigūnus, jog šie išsivežtų ir patikrintų ginklus. Tuo metu policija teigia numatanti tikrinti visų apskrities muziejų turimus ginklų, o Merkinės krašto muziejus su pareigūnais bendradarbiauja.

„Policija turi duoti mums leidimą ginklams ir jų dalims laikyti“, – BNS sakė M. Černiauskas.

Pasak jo, išvežti Antrojo pasaulinio karo ginklų dalys, karabinų dalys ir patys ginklai, kai kurie surūdiję, rusiški, vokiški.

Policija skelbia, kad paimti šaunamieji ginklai: šautuvas „Mosin-Nagant“, pistoletas TT, revolveris ir įvairios šaunamųjų ginklų dalys.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

2019 metais Lietuvoje priimta Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisa, numatanti, kad net tie ginklai, kurie yra pripažinti visiškai netinkami šaudyti, turi būti įregistruoti ir tai turi būti padaryta iki šių metų rugsėjo mėnesio.

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė BNS sakė, kad pagal galiojančią tvarką muziejuose laikomi ginklai turi būti perdaryti į netinkamus naudoti, kiekvienas ginklas ar jo dalis turi turėti pažymą.

„Ginklai buvo paimti, jiems bus atliktos ekspertizės“, – BNS sakė K. Janulevičienė.

Policijos departamentas anksčiau BNS teigė, kad tikrinimo esmė – išsiaiškinti, ar visiškai netinkamas naudoti ginklas yra tinkamai deaktyvuotas, neieškomas ir jį užregistruoti.

„Pareiga teikti prašymą dėl visiškai netinkamų naudoti ginklų užregistravimo nustatyta asmenims, kurie ginklus įsigijo iki ankščiau paminėto įstatymo įsigaliojimo, (t. y. iki 2019 metų rugsėjo 1 dienos) policija tikrina tų asmenų ginklus, kurie pateikia prašymus dėl ginklo registravimo“, – rašoma atsakyme BNS.

Kaip skelbta, policijos pareigūnų vizito dėl karo laikų ginklų sulaukė jau ne vienas Lietuvos muziejus. Kovą policija iš Klaipėdos piliavietėje įsikūrusio Antrojo pasaulinio karo muziejus „39/45“ ekspozicijos išvežė įvairių laikmečių ginklų, jų dalių, sprogmenų, minosvaidžių sviedinių.

Į muziejų buvo iškviesti išminuotojai, nes patikrinimo metu rastas karo laikų artilerijos sviedinys ir dvi rankinės granatos. Sprogmenis išsivežė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Karo laikų ginklus ir jų dalis policija taip pat išsivežė ir iš muziejaus Joniškyje.

Policija žada tikrinti visus muziejus, kurie pateiks prašymus dėl visiškai netinkamų naudoti ginklų užregistravimo.

GALERIJA

  • Policija dar iš vieno muziejaus išsigabeno senovinių ginklų
Merkinės krašto muziejaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha

Kai ateis karo muziejaus eile tai patiala uztruks pora metu

manau

Absolitus absurdas ir IDIOTIZMAS, kas tai, - kažkokia liga, ar paranoja, kur mes gyvename? Metalo laužą imta priskirti ginklam nejaugi jiems neteko lankytis Europos miestų muziejuose, kur ginklų nors vežimų vežk, ir niekas nekelia jokių problemų ir klausymų, tik nesveikoje visuomenėje įmanomos tokios paranojos.

Bronx

Reikia gydytis nuo paranojos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS