Policija įspėja apie sukčių schemas: apsimetę partneriais iš įmonių išvilioja tūkstančius eurų | KaunoDiena.lt

POLICIJA ĮSPĖJA APIE SUKČIŲ SCHEMAS: APSIMETĘ PARTNERIAIS IŠ ĮMONIŲ IŠVILIOJA TŪKSTANČIUS EURŲ

  • 0

Šiaulių apskrities policija įmones ragina neprarasti budrumo – šiuo metu suaktyvėjo elektroniniai sukčiai, išviliojantys tūkstančius eurų. Sukčiai apsimeta įmonių partneriais, informuoja apie pasikeitusius kontaktinius duomenis ir prašo pervesti pinigus. 

Kaip informuoja policijos atstovai, šią savaitę Šiaulių apskrityje nuo elektroninių sukčių nukentėjo jau dvi įmonės, prarasdamos nemenkas pinigų sumas – 14 tūkst. ir 19 tūkst. eurų.

Kaip sukčiaujama?

„Įmonių finansininkai iš užsienio partnerių gavo elektroninius laiškus, informuojančius apie pasikeitusias jų bankų sąskaitas. Laiškuose nurodyta pinigus už prekes ar suteiktas paslaugas pervesti į naujas sąskaitas – tai įmonių atstovai ir padarė.  Visgi po kelių dienų paaiškėjo, kad tikrieji partneriai pinigų negavo ir jokių banko sąskaitų nekeitė. Patikrinus minėtus laiškus pastebėta, kad jie buvo siųsti iš el. pašto adresų, kurie labai panašūs į tikruosius partnerių el. pašto adresus, pakeitus vieną ženklą (pavyzdžiui, pridedant tašką ar raidę)“, – apie sukčių schemas feisbuke rašė policijos pareigūnai.

Šiaulių apskrities policijos nuotr.

Kaip neapsigauti?

„Šiaulių apskrities policija įspėja įmonių vadovus, finansininkus ir kitus su tarptautiniais lėšų pervedimais dirbančius asmenis įdėmiai tikrinti duomenis, kai gaunamas laiškas apie banko sąskaitos pasikeitimą. Rekomenduojama tiesiogiai, saugiu ryšiu, susisiekti su partnerių atstovais ir išsiaiškinti ar informacija apie banko sąskaitos keitimą yra tikra“, – patarė policijos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS