Policija įspėja: daugėja sukčiavimų, susijusių su parduodamais pjuvenų briketais | KaunoDiena.lt

POLICIJA ĮSPĖJA: DAUGĖJA SUKČIAVIMŲ, SUSIJUSIŲ SU PARDUODAMAIS PJUVENŲ BRIKETAIS

  • 2

Remiantis Alytaus apskrities policijos registruojamų įvykių duomenimis, pastebėta, kad prieš prasidedant šildymo sezonui arba jo metu padaugėja sukčiavimų, susijusių su parduodamais pjuvenų briketais.

Šio pobūdžio nusikalstamos veikos registruojamos ir šiais metais, todėl tikėtina, kad sukčiai ir toliau mėgins pasipelnyti kitų asmenų sąskaita.

Prasidėjus šildymo sezonui, gyventojai perka kietąjį kurą namų šildymui ir lengvabūdiškai perveda pinigus, neįsitikinę apie prekių ir pardavėjų tikrąjį egzistavimą.

Rugsėjo mėnesį Alytaus apskrityje jau nukentėjo šeši asmenys (Prienų rajone ‒ du piliečiai, Lazdijų rajone ‒ du bei po vieną Alytaus rajone ir Varėnoje).

Internetinėse svetainėse radę skelbimą apie parduodamus pjuvenų briketus, asmenys dažnai į nurodytą pardavėjo sąskaitą perveda avansą arba net visą sumą už prekę, kurios taip ir nesulaukia. Sukčiai tokiu būdu pasisavina pinigus, o gyventojai praranda nuo 200 iki 300 eurų. Šie „pardavėjai“, sulaukę mokėjimo, tiesiog dingsta: neatsako telefonu, nepristato pirkėjui prekės arba teigia, kad pristatymas vėluos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Truputi nesuprantu, tai atsiskaitoma ne grinais ir ka policija negali nustatyti saskaitos savininko ?? Kazkoks apsurdas...

Žilvinas Ručys

dar vieno sukčiavimo varianto nepasako , na bet čia juk policija . Taigi , randą pirkėją arba pardavėją - ir randa kokią nors prekę . Prekės savininko paprašo sąskaitos nr. , o pirkėjui - pardavėjui pasako kad pervestu pinigus į prekės savininko sąskaitą , pervesti pinigai , prekė atiduota nusikaltėliui . O pirkėjas -pardavėjas laukia kažko .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS