Policijoje – tyrimas dėl Ukmergės mediko: piktybiškai platino koronavirusą? | KaunoDiena.lt

POLICIJOJE – TYRIMAS DĖL UKMERGĖS MEDIKO: PIKTYBIŠKAI PLATINO KORONAVIRUSĄ?

Antradienį Vilniaus apskrities policija pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Ukmergės ligoninėje išplitusio koronaviruso.

Tyrimas pradėtas dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, kai dėl to liga išplito. Už šį pažeidimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė patvirtino, kad tyrimas pradėtas pirmadienį siekiant ištirti koronaviruso plitimo Ukmergės ligoninėje aplinkybes.

„Kovo 23 d. Ukmergės policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas (...) dėl galimo žmonių užkrėtimo Ukmergės ligoninėje, siekiant įvertinti reikšmingas įvykio aplinkybes“, – antradienį BNS sakė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pasak jos, įtariamųjų šiame tyrime kol kas nėra.

„Šiuo metu atliekami būtini proceso veiksmai, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime dar niekam nepareikšti“, – patikino prokuratūros atstovė.

Penktadienį skelbta, kad dėl koronavirusu užsikrėtusio mediko Ukmergės ligoninėje uždaromi chirurgijos, reanimacijos, traumatologijos ir priėmimo skyriai, pacientai yra perkelti į kitus skyrius, o nauji pacientai nepriimami.

Dėl kontakto su užsikrėtusiuoju izoliuoti daugiau nei šimtas žmonių, dalis jų – medikai.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas Ukmergėje, tyrimas dėl koronaviruso, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nioška

O gal toji močiutė kuri numirė , užkrėtė visą ligoninę?jei ją lankė sūnus iš Norvegijos grįžęs ir tą patį anūkė tai gal jie atnešė tą virusą...o čia viskas taip sutapo,kad ji mirė nors ji buvo gydoma JAU su PLAUČIŲ UŽDEGIMU...gal jau jai korona buvo ..to jau nebesuzinosim...lengviausia kaltinti gydytojus...o jūs iškart kaltinant gydytojus..aš nei jų kaltinu nei nekaltinu tiesiog dabar jau yra kaip yra ..ir nieko nebesužinosi...kas kaip ir nuo ko...

Niekas

Vyr. Gydytoja PSPC poliklinikos ukmergei ir ir tai pat apsirgo ir buvo toi ligoniniai lakste baisu kokia teisuole visa kolektyva paliko

Jurgita

UKMERGĖJE medikai daro daug klaidų operuodami,lūžio kulnakaulio nenustato... .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS