Policijos akiratyje – K. Juraičio „žygiai“: per Vėlines nuplėšė tentą nuo sovietinių skulptūrų | KaunoDiena.lt

POLICIJOS AKIRATYJE – K. JURAIČIO „ŽYGIAI“: PER VĖLINES NUPLĖŠĖ TENTĄ NUO SOVIETINIŲ SKULPTŪRŲ

  • 36

Policija renka informaciją dėl už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygio Kazimiero Juraičio veiksmų, šiam per mirusiųjų pagerbimo šventes pašalinus tentą nuo sovietinių skulptūrų Antakalnio kapinėse.

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, incidentas užfiksuotas antradienį, apie 15 val., savo veiksmus K. Juraitis transliavo „Facebook“ paskyroje. Šie veiksmai traktuojami kaip galimas viešosios tvarkos trikdymas.

„Kol kas yra renkama medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį, t.y. viešosios tvarkos pažeidimas. Ikiteisminis tyrimas kol kas nėra pradėtas, informacija dar tikslinama“, – sakė policijos atstovė.

Pasak policijos, Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ vėl uždengė skulptūrą.

Su Baltarusijos valdžia šiemet susitikti vykęs K. Juraitis figūruoja A. Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ byloje. Joje keliems asmenims teisėsauga pareiškė įtarimus dėl padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą. K. Juraitis patvirtino, jog šioje byloje buvo apklaustas.

Šešias Antrojo pasaulinio karo sovietų karius vaizduojančias figūrines pilko granito stelas sostinės savivaldybės politikai yra apsisprendę nukelti, vėliau jas ketinama perduoti Lietuvos nacionaliniam muziejui.

Tačiau tam sutrukdė K. Juraičio ir kelių kitų asmenų skundas Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetui – šis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

Teisingumo ministerija komitetą informavo, kad šis yra suklaidintas, nes sostinės valdžia neketina „išniekinti Antrojo pasaulinio karo karių kapų“, o tik pašalinti sovietinę ideologiją įkūnijančias militaristines skulptūras.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ketvirtadienį informavo, kad Teisingumo ministerija dar laukia komiteto atsakymo. Ji taip pat kritiškai įvertino asmenų veiksmus galimai pažeidžiant viešąją tvarką.

„Teisės pažeidimų darymas akivaizdžiai nebyloja apie tai, kad gerbiamas teisinės valstybės principas“, – žurnalistams sakė E. Dobrowolska. 

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

žmogėjimo ribos

tie, kurie kovojo prieš Hitlerį, kovojo už kankinimus NKVD rūsiuose, už tremtį, už 50 metų komunistinės okupcijos.O gal turi įrodymų kad buvokitaip? Komunistai vien per 1940 metus žmonių nužudė daug daugiau negu vokiečiai per keturis.

KUR NUŽMOGĖJIMO RIBOS?

Ten žemėje guli tie ,kurie mire KOVODAMI LIETUVOS ŽEMĖJE prieš hitlerį.....Parazitinio elgesio ,skurdaus mąstymo , paskendę ir truputi jau sugyvūlieję gali griauti...uždengti ...apsisiuoti ir tt...Skulptorius net ne rusas .......Iš kur tas žmonių mąstimo skurdumas../....kaip tokius su pagarba vertinti.?

Abejojantis

Kas šlykščiau: ar tas kuris benrauaja ir remia paminklus rusamas ar tie konclibai, kurie bendrauja ir remia rašistus..?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS