Prabilo per Kalėdas žiauriai sužalotos dvimetės močiutė: kaltina naują dukros mylimąjį? | KaunoDiena.lt

PRABILO PER KALĖDAS ŽIAURIAI SUŽALOTOS DVIMETĖS MOČIUTĖ: KALTINA NAUJĄ DUKROS MYLIMĄJĮ?

Prieš tris savaites Lietuvą sukrėtė žiauri tragedija – Raseiniuose dėl patirtų sunkių sužalojimų dvejų metų mergaitė paniro į komą. Įtariamieji, o dabar jau ir sulaikytieji – vos 19-os metų mergaitės mama bei naujasis jos draugas. Tiesa, nė vienas iš įtariamųjų neminėjo to, ką nustatė medikai – mergytė patyrė smurtą.

Šį antradienį, 20 val., TV3 laida „Prieš srovę“ praskleis šio mįslingo nusikaltimo šydą ir pakvies susipažinti su moterimi, kuri iki šiol negali patikėti tuo, kas nutiko – įtariamosios mama Jovita.

Medikų kova už dvimetės mergytės gyvybę prikaustė visos Lietuvos dėmesį. Kaip pasakos mergaitę priėmę medikai, kai ji, kartu su mama pirmąją Kalėdų dieną buvo atvežta į Raseinių ligoninę, specialistai iš pradžių kėlė ne smurto, o kokios nors ūmios, pavojingos ligos versiją.

Apie smurtą nekalbėjo ir mergaitės mama – 19-metė moteris tikino, kad namuose, Kalėdų rytą, jos vaikui nutiko kažkas keisto – neva pabudusi mergytė atėjo prie stalo pusryčiauti, o tuomet staiga, nežinia dėl ko apalpo.

„Negali sakyti, kad ji melavo, nes ji išvis mažai ką sakė“, – prisimena Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotoja Odeta Borkertienė.

Tačiau jau netrukus yla ėmė lįsti iš maišo, mat kai mergaitė buvo pervežta į Kauno klinikas ir gydytojai dar švenčių metu jai atliko operaciją, visa Lietuva sužinojo apie mergaitės negalavimo priežastį. Aptikti daugybiniai vaiko vidaus organų plyšimai – iškelta versija, kad mažylė vis dėlto yra sumušta.

Tuo, kas nutiko, niekaip negalėjo patikėti ir sulaikytosios mama Jovita. Moteris bus ypač atvira – žiūrovams net parodys paskutinį susirašinėjimą su dukra, kuri tuo metu dar buvo ligoninėje prie sužalotos dukrelės. Įtariamoji mamai žadėjo net paskambinti, tačiau jau netrukus to padaryti nebegalėjo – jos telefonas buvo atimtas, o ji pati sulaikyta pareigūnų.

Dabar aš kaltinu save – kodėl tuo metu, prieš tris mėnesius, leidau dukrai spręsti pačiai? Kodėl neuždraudžiau dukrai po skyrybų su pirmuoju draugu iš karto apsigyventi pas antrąjį draugą, pas nežinia kokį vyrą?

„Tikiu, kad dukra nekalta, tik tuo tikiu. Leistų pasimatyti, pasikalbėti, galvoju, kad ji man pasakytų. Pasakytų, kas buvo“, – sakys Jovita.

Tačiau ir pati Jovita su žurnalistais pasikalbėti sutiko ne iškart. Anot sumuštos mergytės  močiutės, ją ir jos dukrą pasmerkė visi. Ir šiandien, nors tiki savo dukros nekaltumu, moteris bijo net išeiti iš namų.

Kaip laidoje pasakos Jovita, iš pradžių apie galimą nusikaltimą ji nieko neįtarė. Kadangi įtariamoji augina dvynukes, nutikus nelaimei, vieną iš jų Kalėdų rytą naujasis dukros draugas užvežė pas močiutę, o apie kitą mergytę pasakė tik tiek, kad ji, kartu su mama, yra reanimacijoje.

Jovita pasakos, kad dvynukės jos namuose lankydavosi dažnai ir dvynukėms šie namai taip pat buvo savi – čia stovi mergaičių lovytės, yra jų žaislai. Dvynukės pas močiutę svečiavosi ir tą lemtingąjį Kūčių šeštadienį. Tačiau, artėjant vakarui, mergyčių mama užsuko, pavalgė, pasiėmė vaikus ir išvažiavo į Raseinius, į naujojo draugo butą. O kas nutiko ten, kol kas belieka tik spėlioti.

Jovita neslepia – naująjį dukros mylimąjį matydavo retai, o ir dukra pasakodavo apie jį nedaug. Ką jau kalbėti apie tai, kad susipažinusi su juo, įtariamoji nusikaltimu staiga išsiskyrė su dvynukių dukrų tėvu, nors jie iki tol gyveno kaip šeima.

„Dabar aš kaltinu save – kodėl tuo metu, prieš tris mėnesius, leidau dukrai spręsti pačiai? Kodėl neuždraudžiau dukrai po skyrybų su pirmuoju draugu iš karto apsigyventi pas antrąjį draugą, pas nežinia kokį vyrą? Jei būčiau pareikalavusi, kad ji su vaikais grįžtų į mano namus, gal mano mažoji anūkytė dabar būtų buvusi sveika?“ – svarstys Jovita.

Močiutė Jovita neslėps – jos dukra, susipažinusi su naujuoju draugu, taip pat pasikeitė. Tapo uždaresnė, telefonu su mylimuoju kalbėdavosi tik išėjusi iš kambario. Tačiau apie dukros naują mylimąjį Jovita yra girdėjusi ir dar baisesnių dalykų.

Ką paskutinėse savo žinutėse mamai rašė savo dukrelės sužalojimu įtariama moteris? Kaip apie ją ir jos mylimąjį pasisako jų kaimynai? Galiausiai, kodėl sulaikytosios mamai Jovitai šiandien peršasi mintis, kad dėl anūkės sužalojimų gali būti kaltas naujas dukters mylimasis?

GALERIJA

  • Prabilo per Kalėdas žiauriai sužalotos dvimetės močiutė: kaltina naują dukros mylimąjį?
  • Prabilo per Kalėdas žiauriai sužalotos dvimetės močiutė: kaltina naują dukros mylimąjį?
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

w

Opulskienės šliundrai dukrelei matai nepatiko normalus vyras, dukrų tėvas, turbūt labai nuobodus buvo, negėrė, nerūkė, narkotikų nevartojo, vaikų nemušė... tai išsiskyrė ir susirado įdomesnį - gaidį narkomaną pyz-duką su BMW ir su kebabu rankose, kuris beveik užmušė jos vaiką, vis įdomiau su tokiu

Jo

Pritariu ,,PIKTAS "-100%.Jūs teisus. Ta ale močiutė išauklėjo tokią dukrą, kuri jokios atsakomybės neturi už pagimdytus vaikus. Normali mergina nepuls po nenusisekusiOS santuokos iš kart į kito, ,glėbį. ...

Ona

Netikiu, kad motina mušė, bet dėl to jos kaltė ne mažesnė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS