Praėjusią savaitę atnaujinta byla dėl Š. Stepukonio – Europos prokuratūroje | KaunoDiena.lt

PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ ATNAUJINTA BYLA DĖL Š. STEPUKONIO – EUROPOS PROKURATŪROJE

Europos prokuratūra perėmė kontroliuoti praėjusią savaitę atnaujintą ikiteisminį tyrimą dėl įtartinos piniginės operacijos, susijusios su buvusiu investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo partneriu Šarūnu Stepukoniu.

„Aš tą patį penktadienį priėmiau sprendimą išsireikalauti atnaujintą bylą Europos prokuratūrai. Tai ta byla jau yra Europos prokuratūroje“, – BNS pirmadienį sakė Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas.

Anot prokuroro, savaitės pradžioje jis žada įvertinti byloje esančius duomenis ir spręs, ar ją tirti atskirai, ar sujungti su pagrindiniu pernai lapkritį pradėtu ikiteisminiu tyrimu, kuriame Š. Stepukonis jau pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo.

Praėjusią savaitę atnaujintas tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo susijęs su įtartina finansine operacija iš Lenkijos įmonės, kai į Š. Stepukonio „Paysera“ sąskaitą 2022 metų kovą buvo pervesta 3,9 mln. eurų.

Šios lėšos tada buvo įšaldytos, bet tų pačių metų pabaigoje tyrimas buvo nutrauktas nenustačius nusikaltimo.

Dabar jis atnaujintas, nes tiek šiame, tiek pagrindiniame tyrime nagrinėjamose finansinėse operacijose figūruoja tos pačios įmonės ir banko sąskaitos, sutampa piniginių pervedimų laikotarpiai.

Abu šiuos tyrimus atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Šiuo metu yra paskelbta tarptautinė Š. Stepukonio paieška. Bent dalį pasisavintų pinigų jis, spėjama, pralošė kazino.

Teisėsaugos pareigūnai kol kas neatskleidžia, kokią sumą pralošė Š. Stepukonis, ar dalį pasisavintų pinigų jis tebeturi, ir nekomentuoja, ar žino dabartinę jo buvimo vietą.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė, pirmadienį paklausta, ar prokurorams pavyko rasti ar susisiekti su Š. Stepukoniu, žurnalistams sakė: „Negaliu komentuoti, kadangi šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Europos deleguoti prokurorai, neturiu teisės atsakinėti į šiuos klausimus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

neatseks

sventas dedule viska uzglaistys

gerai

kad EP,gal atseks galus

ale

Europos prokuratūra turėtu pasikasti giliau,tai čia išlįstu ne viena garsi šeimynėlė, apsimetanti patriotais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS