Prie geležinkelio bėgių Radviliškio rajone rasta per 50 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų | KaunoDiena.lt

PRIE GELEŽINKELIO BĖGIŲ RADVILIŠKIO RAJONE RASTA PER 50 TŪKST. PAKELIŲ KONTRABANDINIŲ RŪKALŲ

  • 0

 

Prieš geležinkelio bėgių ties Radviliškio rajono Vėriškių kaimu rasta 50,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, sulaikytas įtariamasis, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Anot pasieniečių, turėdami išankstinės informacijos, kad šioje vietovėje gali būti perkraunamas traukiniu iš Baltarusijos atgabentas nelegalus krovinys, pareigūnai šeštadienį patikrino Vėriškių kaimo prieigas ir maždaug 200 metrų atstumu nuo geležinkelio bėgių aptiko 42 ryšulius.

Iš viso juos buvo 50,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, „Minsk Capital QS“, „Minsk 5 Superslims“ ir „NZ Gold“. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su privalomais sumokėti mokesčiais yra apie 167 tūkst. eurų.

Ieškant iš įvykio vietos pasišalinusių asmenų buvo pasitelktas Šiaulių pasieniečių kinologas su šunimi ir VSAT sraigtasparnis „Eurocopter“. Netrukus prie kaime esančios apleistos fermos rastas automobilis „Mercedes-Benz Vaneo“, kuris, įtarta, priklauso pasišalinusiems asmenims.

Vėliau nustatyta, kad automobilis priklauso 49-erių alytiškiui. Jo namuose ir garaže atliktos kratos, kurių metu rasta per 2,4 tūkst. eurų, viena, įtariama, padirbta 50 eurų kupiūra ir kiti tyrimui reikšmės turintys daiktai.

Sulaikytasis laikinai buvo uždarytas į areštinę, pirmadienį po apklausos jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Operacijoje dalyvavo VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Šiaulių pasienio užkardos pasieniečiai bei policijos pareigūnai ir „Lietuvos geležinkelių“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojai.

GALERIJA

  • Prie geležinkelio bėgių Radviliškio rajone rasta per 50 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS