Prie sienos su Baltarusija sulaikytas cigaretes krovęs varėniškis | KaunoDiena.lt

PRIE SIENOS SU BALTARUSIJA SULAIKYTAS CIGARETES KROVĘS VARĖNIŠKIS

  • 0

Pasieniečiai sulaikė varėniškį, kuris prie sienos su Baltarusija į lengvąjį automobilį krovė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos ruože, Varėnos rajono Daržinėlių kaimo prieigose, šios rinktinės pareigūnai užklupo vyrą. Jis į miške stovėjusį automobilį „Audi 80 Avant“ krovė keturis ryšulius. Ši vieta yra maždaug už pusantro kilometro nuo sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai vyrą sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 36-erių Varėnos gyventojas. Čia taip pat sulaikyti 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Varėniškiui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Be to, vyras pasienio ruože neturėjo privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Už tokį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą jam dar gresia įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Ši administracinė byla bus nagrinėjama Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose.

Po apklausos pasieniečiai varėniškį paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Kabelių pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Prie sienos su Baltarusija sulaikytas cigaretes krovęs varėniškis
  • Prie sienos su Baltarusija sulaikytas cigaretes krovęs varėniškis
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS