Prieš teismą stos nelegaliai į Lietuvą ginklą ir šovinius įvežęs latvis | KaunoDiena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS NELEGALIAI Į LIETUVĄ GINKLĄ IR ŠOVINIUS ĮVEŽĘS LATVIS

  • 1

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis. Prieš teismą stos 28-erių metų Latvijos Respublikos pilietis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų rugpjūčio 3 d., kai Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai patikrino lengvąjį automobilį su Latvijos Respublikoje registruotais valstybiniais numeriais. Transporto priemonė buvo sustabdyta Joniškio rajone, netoli Latvijos – Lietuvos valstybių sienos.

Automobilį vairavo latvis – įmonės vadovas. Pareigūnams pasiteiravus, ar jis su savimi nesiveža neleistinų daiktų, pastarasis patiko, kad vyksta į Jurbarką pirkti autodalių ir nieko nelegalaus neturi. Pasieniečiams patikrinus mašiną, automobilio daiktadėžėje buvo rastas „C“ kategorijos šaunamasis ginklas – 9 mm kalibro dujinis pistoletas ir 5 šoviniai.

Kaltinamasis patikino pareigūnus, kad buvo pamiršęs apie į daiktadėžę seniau įdėtą ginklą ir šovinius. Vyras nurodė, kad esą, kai pirko ginklą Latvijoje, šiam pistoletui įsigyti leidimo nereikėjo, o ginklo vežimo per Lietuvos valstybės sieną tvarkos jis taip pat nežinojo.

Latvis įsitikino, kad įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia – asmuo pripažino savo kaltę.

Ikiteisminio tyrimo metu jam buvo paskirta kardomoji priemonė – įpareigojimas periodiškai kiekvieno mėnesio pirmąjį antradienį registruotis Šiaulių apskrities VPK Joniškio policijos komisariate.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Baudžiamasis kodeksas už kontrabandą (BK 199 str. 4 d.) numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, o už neteisėta disponavimą ginklu ir šaudmenimis (BK 253 str. 1 d.) asmuo gali būti baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nordland

tiek triuksmo, del kazkokio dujinio pistoleto .... veikti neturi ka ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS