Prieš teismą stos žmogžudyste kaltinamas verslininkas: byloje – daug neatsakytų klausimų | KaunoDiena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS ŽMOGŽUDYSTE KALTINAMAS VERSLININKAS: BYLOJE – DAUG NEATSAKYTŲ KLAUSIMŲ

  • 1

Vilniuje prieš teismą stojo verslininkas iš Ukmergės, kaltinamas žmogžudyste. Auka – Valdas Jankovskis, vietos keistuolis, vadintas milijonieriumi. Jis turėjo daug nekilnojamojo turto ir grynų pinigų, bet gyveno it varguolis, praneša LNK.

Įtariama, kad nusikaltimas įvykdytas dėl namo, kuriame nužudytas žmogus. Pareigūnai ėmė ieško buvusio savininko Rimanto Baltušio. Pagal Europos arešto orderį jis sulaikytas Vokietijoje ir perduotas Lietuvai.

Pirmos apklausos metu R. Baltušis prisipažino. Jis pasakojo, kad jo namą nusipirkęs žmogus prašė parodyti, kur įrengti vandentiekio kranai. Paskui kaltinamasis paprašė atiduoti seife laikytus keturis pistoletus. Neva grįžęs su ginklu naujasis šeimininkas jam grasino. Tuomet R. Baltušis atėmė pistoletą ir kelis kartus iššovė. Paskui užkasė ginklus miške ir išvažiavo į Šveicariją.

Kai aukos kūną apžiūrėjo teismo medicinos ekspertai, jis buvo kulkų suvarpytas it rėtis.

Valdas Jankovskis. / Stop kadras

„Iš viso yra keturi pistoletai. Tikslus šūvių skaičius nėra nustatytas, tačiau lavono kūne yra nustatyti 33 trauminiai poveikiai. Vienu šūviu buvo galima padaryti daugiau trauminių poveikių. Tiksliai skaičiuoti, kiek buvo iššauta, yra sudėtinga. Pats kaltinamasis yra ne vieną kartą keitęs parodymus. Iš pradžių jis buvo pripažinęs šaudymą, šiuo metu jis neigia tai daręs“, – komentavo prokuroras Tomas Čepelionis.

Pats kaltinamasis yra ne vieną kartą keitęs parodymus. Iš pradžių jis buvo pripažinęs šaudymą, šiuo metu jis neigia tai daręs.

Kaltinamasis R. Baltušis, duodamas parodymus ikiteisminio tyrimo teisėjui, pakeitė versiją ir dabar tikino, kad nešaudė. Esą name buvo dar vienas žmogus. Anot R. Baltušio, kai išėjo, V. Jankovskis buvo gyvas, o grįžus durys buvo užrakintos. Savo keturis pistoletus jis neva rado prie durų ir išvažiavo. Žmogžudystės motyvai kol kas neaiškūs.

„Pirmo posėdžio metu jis nebendraujantis, į konkrečius klausimus neatsakinėja. Uždavus konkretų klausimą, jis viską atsako abstrakčiai. Iš esmės reikia laukti, kol mes apklausime kitus proceso dalyvius, tada bus aiškesnis vaizdas“, – sakė T. Čepelionis.

Mįslinga žmogžudystė Ukmergėje, Linų gatvėje įvykdyta pernai rugsėjį. Paaiškėjo, kad nužudytasis – Ukmergėje puikiai žinomas keistuolis V. Jankovskis. Jis rengėsi kaip benamis, gyveno lūšnoje, važinėjo senu dviračiu, bet turėjo daug nekilnojamojo turto ir miško, nešiodavosi dideles pinigų sumas. Jis pirko apleistus pastatus, juos griovė o plytas parduodavo.

Apiplėšimo versija iš karto buvo atmesta – aukos kišenės buvo prikimštos pinigų. Nusikaltimo vietoje buvo rasta apie 3 tūkst. eurų grynaisiais.

 

 

GALERIJA

  • Prieš teismą stos žmogžudyste kaltinamas verslininkas: byloje – daug neatsakytų klausimų
  • Valdas Jankovskis
  • Rimantas Baltušis
  • Prieš teismą stos žmogžudyste kaltinamas verslininkas: byloje – daug neatsakytų klausimų
  • Prieš teismą stos žmogžudyste kaltinamas verslininkas: byloje – daug neatsakytų klausimų
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Verslininkas?

Apie ką jūs rašote? Kuris verslininkas? Kokio verslo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS