Prokurorai nutraukė tyrimą dėl verslininko V. Kučinsko | KaunoDiena.lt

PROKURORAI NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL VERSLININKO V. KUČINSKO

Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko. Tai BNS patvirtino tyrimui vadovavęs prokuroras Zenas Leonavičius.

Pasak jo, sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas gruodžio 23 dieną, tačiau kol kas jis nėra įsigaliojęs ir gali būti skundžiamas.

Kokiais motyvais remiantis nutrauktas tyrimas, Z. Leonavičius BNS nekomentavo. Prokuratūra anksčiau taip pat nepranešė, dėl kokių konkrečių veikų buvo padėtas tyrimas.

Portalas 15min.lt anksčiau skelbė, kad verslininkas įtariamas dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.

Tai, kad V. Kučinsko atžvilgiu Lietuvoje atliekamas ikiteisminis tyrimas, paaiškėjo liepos pabaigoje, kai verslininkas Rusijos prašymu buvo sulaikytas Slovėnijoje. Lapkričio viduryje V. Kučinskas buvo sugrąžintas į Lietuvą ir išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą.

V. Kučinskas Rusijoje įtariamas sukčiavimu. Šios šalies bankas „Alfa Bank“ iš verslininko per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

„Alfa Bank“ advokatas, „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas yra teigęs, kad bendra „Arvi“ grupės įsiskolinimų suma tarptautiniams kreditoriams gali siekti daugiau kaip 40 mln. eurų.

Pats V. Kučinskas tvirtina, kad yra nekaltas ir jo verslas puolamas nepagrįstai. Rusijoje jam reiškiamus kaltinimus verslininkas anksčiau vadino „Alfa Bank“ pasirinkta gąsdinimo taktika.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mykolas

Neturi Valodios Stogo nėr ko kišt nosį į Rusiną. Tarptautinis skandalas ( advokate laurynai). O kai rusai žudė ir prievartavo ( gal but ) tavo močiute ar jos drauge, tai norma. Už € , tu ir šuda ėsi. Žema

Keista

Apjuodino žmogų kiek tik buvo galima.Paskelbė jo tarptautinį arešto orderį,jį sulaikė užsienyje,parvežė,juodino spauda ir pagaliau išėjo šnipštas.Tai dabar,jeigu mes gyvename teisinėje valstybėje,kažkas turėtų už tai atsakyti ir jam kompensuoti patirtą didžiulę moralinę žalą.Lauksime rezultatų.O gal jau pradedamas kito žmogaus juodinimas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS