Psichiką veikiančius vaistus motina kalinčiam sūnui įsiūdavo į drabužius | KaunoDiena.lt

PSICHIKĄ VEIKIANČIUS VAISTUS MOTINA KALINČIAM SŪNUI ĮSIŪDAVO Į DRABUŽIUS

  • 0

Psichiką veikiančius vaistus moteris kalinčiam sūnui perduodavo įsiūtus į drabužius, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad laisvėje įsigijusi psichiką veikiančių receptinių vaistų, motina juos įsiūdavo į drabužius ir išsiųsdavo Alytaus pataisos namuose kalinčiam sūnui.

Tyrimo metu vienas tokių siuntinių buvo perimtas. Taip pat atlikta krata siuntėjos namuose, kur aptiktas didelis kiekis psichiką veikiančių medžiagų, kurios, kaip manoma, per bausmę atliekantį sūnų turėjo pasiekti įkalinimo įstaigą.

Šiuos vaistus, kaip ir kitas psichiką veikiančias medžiagas, nuteistieji, pasak Kalėjimų departamento, naudoja svaiginimuisi. Gautas pelnas už įstaigoje realizuotą vieną tokią siuntą galėjo siekti iki 3 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Maksimali bausmė už šią nusikalstamą veiką siekia 15 metų laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS