Pusę kilogramo amfetamino iš Nyderlandų parsivežusiam lietuviui – teismo verdiktas | KaunoDiena.lt

PUSĘ KILOGRAMO AMFETAMINO IŠ NYDERLANDŲ PARSIVEŽUSIAM LIETUVIUI – TEISMO VERDIKTAS

  • 0

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį nuteisė 30-metį Jungtinėje Karalystėje gyvenantį lietuvį M. K. dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandos.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, Šiaulių apskrities policijos pareigūnų atlikto tyrimo duomenimis, praeityje ne kartą teistas M. K. 2020-ųjų sausį Nyderlanduose neteisėtai įgijo pusę kilogramo amfetamino ir 1,7 gramo MDMA (ekstazio).

Teismas nustatė, kad medžiagas nuteistasis automobiliu „Mazda 6“ pargabeno į Lietuvą, kur kirtus valstybės sieną, buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Automobilio apžiūros metu psichotropinės medžiagos buvo paimtos, o asmuo sulaikytas.

Nuteistasis veikė kartu su kitu vyrų L. R., kuris už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandą nuteistas 2022-ųjų sausį.

Ketvirtadienį priimtu teismo nuosprendžiu M. K. pripažintas kaltu dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Vyrui skirtas laisvės atėmimas dešimčiai metų ir šešiems mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS