Rusijos pilietį R. Nasyrovą LAT pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu siekiant gauti vizas | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PILIETĮ R. NASYROVĄ LAT PRIPAŽINO KALTU DĖL PREKYBOS POVEIKIU SIEKIANT GAUTI VIZAS

  • 1

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas kaltu dėl prekybos poveikiu siekiant gauti vizas pripažino Rusijos pilietį Rinatą Nasyrovą.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, LAT kolegija tenkino Generalinės prokuratūros prokuroro kasacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo 2022-ųjų kovą paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį R. Nasyrovui.

Bylos duomenimis, 2019 metais vieno Rusijos banko akcininkas R. Nasyrovas už kyšį siekė gauti daugkartines Šengeno vizas sau ir savo sūnui.

Vilniaus apylinkės teismas užpernai R. Nasyrovą pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyrė jam galutinę 13,7 tūkst. eurų baudą.

Tuo metu Vilniaus apygardos teismas pernai birželį R. Nasyrovą išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Šis teismas kartu išteisino ir tuomet jau mirusį buvusį Lietuvos ambasadorių Rusijoje Rimantą Šidlauską, kaltintą prekyba poveikiu ir neteisėtu vizų išdavimu dviem Rusijos piliečiams.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

LAT, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą kasacine tvarka, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis pripažino įrodymais ir jais vadovavosi.

Galutine ir neskundžiama nutartimi Rusijos pilietis lieka nuteistas dėl prekybos poveikiu ir turės sumokėti pirmosios instancijos teismo jam skirtą baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesuprantu

Kam skirti pirmosios instancijos teismai jei jų darbą turi peržiūrėti LAT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS