Senutę sumušęs ir prievartavęs vyras nuteistas kalėti ketverius metus | KaunoDiena.lt

SENUTĘ SUMUŠĘS IR PRIEVARTAVĘS VYRAS NUTEISTAS KALĖTI KETVERIUS METUS

  • 2

Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmai senutę sumušusį ir prievartavusį Dainių Grigaitį nuteisė kalėti ketverius metus, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Rokiškyje gyvenusį 41 metų prieniškį D. Grigaitį teismas pripažino kaltu dėl 90-metės senutės seksualinio prievartavimo.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų rugpjūčio 10 dienos vakarą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, neblaivus D. Grigatis apgaule pateko į garbaus amžiaus moters namus, ją sumušė ir seksualiai prievartavo. Kai užpuolikas užmigo, senutė išlipo per langą ir nuskubėjo pas kaimynę kviestis pagalbos.

Atvykę policininkai nukentėjusiosios namuose rado miegantį D. Grigaitį, jam nustatytas 2,23 promilės girtumas.

„Ikiteisminio tyrimo metu ir bylą pagreitinto proceso tvarka nagrinėjant teisme, D. Grigaitis savo kaltę neigė. Tik prieš teismui paskelbiant nuosprendį sakydamas paskutinį žodį teisiamasis atsiprašė nukentėjusiosios“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Sunkinančiomis aplinkybėmis pripažinta tai, kad nusikaltimas padarytas prieš asmenį, kuris dėl senatvės buvo bejėgiškos būklės ir neturėjo galimybių priešintis, kad kaltinamasis buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir nusikaltimą įvykdė neišnykus teistumui už kitus tyčinius nusikaltimus.

Nuteistajam taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajai padarytą turtinę ir neturtinę žalą. Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio policijos pareigūnai. 

Gairės: Dainius Grigaitis, sumušė senutę, prievartavo, pagalba moterims
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vot vot

O kiek jis dabar palku tures atlaikyti per ketverius metus?

Nu vot

Pastatė keturias palkas dabar sedės ketverius metus...senutė nors malonumą proeš smerti abturèjo...negailla bus.mirti....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS