Seserį ir jos draugą nužudyti pasikėsinęs recidyvistas vėl siunčiamas už grotų | KaunoDiena.lt

SESERĮ IR JOS DRAUGĄ NUŽUDYTI PASIKĖSINĘS RECIDYVISTAS VĖL SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

  • 1

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį 12 metų nelaisvės nuteisė Kaišiadorių rajono gyventoją, pasikėsinusį nužudyti savo seserį ir jos draugą.

Kaip pranešė prokuratūra, anksčiau 11 kartų teistas vyras pernai rugsėjo 14 dieną pradūrė į svečius Kaišiadorių rajone atvažiavusių nukentėjusiųjų automobilio padangą. Porai to nepastebėjus ir išvažiavus, kaltinamasis sekė paskui juos dviračiu, kol automobilis dėl nuleistos padangos sustojo. Seseriai ir jos draugui išlipus iš automobilio, kaltinamasis juos užpuolė.

Užpuolikas asmenims ėmė grasinti, ant žemės pargriovė savo seserį ir ją mušė bei dūrė peiliu, tačiau buvo nustumtas vairuotojo. Moteriai pabėgus, A. Z. puolė vyrą ir ne mažiau kaip aštuonis kartus dūrė jam į įvairias kūno vietas, smaugė bei kitais smurtiniais veiksmais kėsinosi nužudyti.

Smurtauti A. Z. liovėsi išsigandęs į pagalbą užpultiesiems atskubėjusio dviratininko. Jis pasišalino iš įvykio vietos, palikdamas sužalotus nukentėjusiuosius. Jiems abiem vėliau konstatuoti sunkūs sveikatos sutrikdymai.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kauno apygardos teismas šiandien pripažino A. Z. kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti du žmones, iš kurių vienas – artimas giminaitis.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities policijos kriminalistai, jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vardo neturiu

Ir taip, be galo. Suima, paleidžia. Paleidžia ir vėl suima. o jei ir duoda kažkiek metelių, tai paleidžia "už gerą elgesį", per trumpą laiką susirasti nesunku. duodami "išeigines dienas apsipirkti". Na ko nenusikalsti? Juk dabar gyvena kaip sanatorijoj, maistas tik maistingas, kelionėms kelia neužkirstas, nori eik, nori į Palangą važiuok, nori siekso per trumpą laiką, prašau... Dirbti, kaip tarybiniais laikais kalėjime nereikia, išlaikymu pasirūpina mokesčių mokėtojai. Na ko dar reikia kriminaliniams nusikaltėliams? Tik popiežiaus palaiminimo ir kojų nuplovimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS