Šiaulietis ir palangiškis bus teisiami už apgaulingą kreditų ėmimą: pasisavino virš 20 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

ŠIAULIETIS IR PALANGIŠKIS BUS TEISIAMI UŽ APGAULINGĄ KREDITŲ ĖMIMĄ: PASISAVINO VIRŠ 20 TŪKST. EURŲ

  • 0

Šiaulietis kaltinamas iš vartojimo kredito įmonių apgaule pasisavinęs 22,8 tūkst. eurų, taip pat į teisiamųjų suolą sės jam talkinęs palangiškis, ketvirtadienį skelbia prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienas iš kaltinamųjų esą sugalvojo apgaule pasisavinti finansines paslaugas teikiančių įmonių pinigus.

„Įtariama, kad tikslui įgyvendinti šiaulietis pasiūlė moteriai už piniginį atlygį paimti savo vardu vartojimo kreditus ir pažadėjo mokėti įmokas už juos. Manoma, kad asmuo, tęsdamas savo sumanymą, susisiekė su vienos įmonės vadybininku, kuris yra antrasis kaltinamasis šioje byloje“, – rašoma pranešime.

Šiaulietis kaltinamas paprašęs palangiškio gauti moteriai kuo didesnius vartojimo kreditus. Tyrimo duomenimis, iš viso moters vardu paimta 22 tūkst. ir 880 eurų, juos pasisavino šiaulietis.

Palangiškis, kaip įtariama, turėdamas teisę tarpininkauti finansines paslaugas teikiančioms bendrovėms, vykdė žmonių prašymus gauti kuo didesnį vartojimo kreditą asmenims.

Surinkta duomenų, kad palangiškis galimai sudarė vartojimo kreditų sutartis su keliais asmenimis ir jiems apgaulės būdu gavo didesnius nei leistina vartojimo kreditus.

„Manoma, kad tokių paimtų kreditų bendra suma yra 41 tūkst. ir 560 eurų“, – teigia prokuratūra.

Už apgaule savo ar kitų naudai įgytą didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba sukčiavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, o už apgaule gautą kreditą, paskolą arba kitus kreditinius įsipareigojimus – bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Byla perduota Šiaulių apylinkės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS