Šiaulių teismui perduota sugyventinės tėvo nužudymu kaltinamo vyro byla | KaunoDiena.lt

ŠIAULIŲ TEISMUI PERDUOTA SUGYVENTINĖS TĖVO NUŽUDYMU KALTINAMO VYRO BYLA

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui perdavė Prano Muškausko baudžiamąją bylą dėl kaltinimų sugyventinės tėvo nužudymu ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

45 metų įtariamojo po kovo mėnesį galimai įvykdyto nusikaltimo ieškojo gausios policijos pajėgos.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, bylos duomenimis, kaltinamasis po telefoninio pokalbio atvyko į sugyventinės, su kuria gyvena pastaruosius dešimt metų, tėvo namus ir iš nelegalaus medžioklinio šautuvo vieną kartą iššovė į kambaryje sėdėjusį šeimininką. Nuo patirtų sužalojimų į krūtinę vyras mirė vietoje.

Kaltinamasis buvo sulaikytas ankstų kitos dienos rytą, jam nustatytas 1,82 promilės girtumas.

Kaip tada skelbė policija, į miestelį taip pat buvo iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, jie kartu su vietos pareigūnais visą naktį ieškojo įtariamojo, užtikrino viešąją tvarką, bendravo su gyventojais. Rytą buvo priimtas sprendimas uždaryti visą gyvenvietę, atlikti visų atvažiuojančių ir išvažiuojančių gyventojų kontrolę. Apie 10 valandą pačiame miestelyje į pareigūnus kreipėsi vieno namo gyventojai, jie nurodė, kad pas juos galimai slepiasi įtariamasis.

Įtariamąjį sulaikė „Aro“ kovotojai, P. Muškauskas per sulaikymą nesipriešino, šalia jo buvo rastas neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas.

Savo kaltę asmuo pripažino visiškai, nors ir negalėjo įvardinti tokio savo poelgio motyvų.

Per kratas kaltinamojo gyvenamojoje vietoje rasta ir paimta įvairių šovinių, švininių šratų, kurie gali būti naudojami kaip šovinių sudedamoji dalis, peilis-durklas, kuris gali būti tvirtinamas prie ginklo, pneumatinis ginklas su optiniu įrenginiu.

Niekur nedirbantis, pagrindinį išsilavinimą turintis vyras anksčiau keturis kartus teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, taip pat ir savo šeimos nariui.

Baudžiamajame kodekse už nužudymą numatytas laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS