Šiauliuose „dragą“ surengusius greičio mėgėjus policija jau „apdovanojo“ baudomis | KaunoDiena.lt

ŠIAULIUOSE „DRAGĄ“ SURENGUSIUS GREIČIO MĖGĖJUS POLICIJA JAU „APDOVANOJO“ BAUDOMIS

  • 2

Gegužės 15 d. Šiauliuose, Zoknių rajone, gyventojų ramybę drumsčiusio „drago“ lenktynių dalyviams paskirtos pirmosios baudos.

Nutarimais dėl dalyvavimo neteisėtose transporto priemonių lenktynėse, greičio viršijimą bei chuliganišką vairavimą nuobaudos paskirtos dviem Šiaulių gyventojams, dviem panevėžiečiams, trims radviliškiečiams, vilniečiui ir vienam Naujosios Akmenės gyventojui.

Už chuliganišką vairavimą paskirtos 225 eurų baudos ir 12 mėn. atimta teisė vairuoti. Už greičio viršijimą (leistinas 50 km/h, važiuota 111 km/val.) vaikinas gavo 225 eurų baudą ir 1 mėn. neteko teisės vairuoti.

Už dalyvavimą neteisėtose transporto priemonių lenktynėse šeši asmenys sulaukė 85 eurų baudos ir 3 mėnesiams prarado teisę vairuoti. Tarp jų – ir viena mergina.

Policijos pareigūnų dispozicijoje yra dar 2-3 val. filmuotos medžiagos iš patrulių tarnybinių automobilių. Jos peržiūra vykdoma toliau, pažeidėjai bus identifikuojami. Po kurio laiko ir jie sulauks pranešimų apie jiems taikytas sankcijas.

Gegužės 22-23 dienomis Šiaulių pareigūnai vykdė prevencines priemones, užkardančias jaunimo būrimąsi į nesankcionuotas lenktynes. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas Zoknių rajonui, kur įprastai rengiamas „dragas“, ir jo prieigoms.

Per dvi dienas pareigūnai užfiksavo 186 greičio viršijimo atvejus. Pusė jų leistiną greitį viršijo 20-30 km/val., 69 leido sau važiuoti 30-40 km/val. didesniu greičiu nei leistina.

Kiti greičio viršijimo rodikliai – vis didesni. Policijos fiksuotų pažeidimų TOP-3: Aviacijos gatvėje fiksuotas 156 km/val. BMW greitis ir 131 km/val. kito BMW greitis, kai leistinas tik 50 km/val., o Serbentų gatvėje motociklas skriejo 144 km/val., kai leistina važiuoti tik 50 km/val.

GALERIJA

  • Šiauliuose „dragą“ surengusius greičio mėgėjus policija jau „apdovanojo“ baudomis
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kada dar smegenėlės nesusiformavusios tai ne tik su vairavimu turės problemų,o tos baudos bus tik pasipuikavimas prieš kitus ir pakels į aukštesnį durnumo lygį.

Trikojis \\\\\.../////

Iš vis ar tokie bepročiai gali vairuoti ??????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS