Šalies policiją toliau krečia skandalai: po Kauno ir Vilniaus atėjo Alytaus eilė | KaunoDiena.lt

ŠALIES POLICIJĄ TOLIAU KREČIA SKANDALAI: PO KAUNO IR VILNIAUS ATĖJO ALYTAUS EILĖ

  • 12

Šalies policiją ir toliau krečia skandalai, susiję su ankstesnio jos vadovo Lino Pernavo kadencija. Dar prieš kelis mėnesius tokiame pačiame neigiamame kontekste minėtas Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) šiandien pranešė dalyvavęs demaskuojant galimą aferą, piktnaudžiaujant tarnybine padėti – klastojant dokumentus ir apsiperkant už valdiškus pinigus, Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK). 

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, informacija, kad du Alytaus AVPK Aptarnavimo skyriaus darbuotojai, turintys įgaliojimus valdyti materialinius ir finansinius šios policijos įstaigos išteklius, galimai tuo piktnaudžiauja neteisingai naudodami valdiškus pinigus, buvo gauta iš šių valstybės tarnautojų aplinkos.

O Kauno AVPK, kuriam šiuo metu laikinai vadovauja Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas, pasitelktas šios informacijos patikrinimui tyrimo taktikos sumetimais. 

Įtariamieji stebėti ne vieną dieną. Kol surinkus pakankamai įkalčių, šiandien ryte nuspręsta juos sulaikyti.  

Tačiau, nors kratos šiandien anksti ryte atliktos pas penkis įtariamuosius. Sulaikyti tik keturi iš jų. 

Pusė sulaikytųjų – minėto Alytaus AVPK Aptarnavimo skyriaus darbuotojai,  gimę 1953 ir 1967 metais. Vienas iš jų – skyriaus viršininkas, kitas – jo pavaldinys.

Pirminiais duomenimis, jie, piktnaudžiaudami suteiktais įgaliojimais, galimai klastojo dokumentus ir už policijos lėšas pirko automobilių detales esą tarnybiniam komisariato transportui. Tačiau, pirkiniai atsidurdavo nuosavuose jų automobiliuose.  

Įtariama, kad ši nusikalstama veika truko apie vienerius metus. Ir buvo pasisavinti keli tūkstančiai eurų Alytaus AVPK tarnybinio transporto priežiūrai skirtų pinigų. 

Šiems valstybės tarnautojams pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir turto pasisavinimo. O 1953 metais gimusiam įtariamajam – dar ir dėl antspaudo, spaudo ar blanko suklastojimo ir turto iššvaistymo.

Kiti du įtariamieji, gimę 1981 ir 1977 metais, nėra valstybinių institucijų darbuotojai. Pirminiais duomenimis, jie priklauso artimai minėtų valstybės tarnautojų aplinkai. Abiems pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Visiems keturiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. 

Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl Alytaus AVPK darbuotojų nušalinimo nuo pareigų. Ir kardomųjų priemonių įtariamiesiems skyrimo. 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, kreiptis į teismą dėl jų suėmimo neketinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Skaitytojas

Straipsnio autoriui trūksta teksto suvokimo žinių, ar tiesiog nesugebėta pabaigti minties? Nes buvęs generalinis komisaras L. Pernavas čia nelabai į temą.

Dp

Nei Vilnius nei Pernavas ne prie ko. Čia kad teksto daugiau būtų?

Ko

Sodint reike tos milicnikus nes jie kenke lietuvai o ju dauk like organose per juos negali dirpti jaunimas i sibira juos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS