STT krečia „Regitrą“: įtariama, kad vairavimo egzaminuotojai reguliariai imdavo kyšius | KaunoDiena.lt

STT KREČIA „REGITRĄ“: ĮTARIAMA, KAD VAIRAVIMO EGZAMINUOTOJAI REGULIARIAI IMDAVO KYŠIUS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos valstybės įmonė „Regitra“.

Kaip nurodo STT, dėl prekybos poveikiu įtariama 12 asmenų: du „Regitros“ Vilniaus filialo vairavimo egzaminuotojai, trys tarpininkai ir septyni suinteresuoti asmenys.

STT pranešė antradienį atlikusi apie 40 kratų įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose, „Regitros“ Vilniaus filiale, vykdydama tyrimą, pradėtą anksčiau šiemet paskelbto naujienų portalo „15min“ tyrimo pagrindu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, „Regitros“ vairavimo egzaminuotojai reguliariai priimdavo kyšius iš suinteresuotų asmenų ir tarpininkų, kad nebūtų fiksuojamos kritinės klaidos ir nebūtų kliūčių išlaikyti vairavimo egzaminus.

STT nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad tokios galimai korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos vyko reguliariai, už egzamino išlaikymą mokant apie 200–400 eurų.

Šiuo metu tiriama daugiau kaip 30 tokių korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Vidaus reikalų ministrė antradienį išplatintame ministerijos pranešime pažymėjo, jog 2022-aisiais „Regitroje“ kovai su korupcija yra skiriamas ypatingas dėmesys.

„Įmonės veiklos skaidrumas ir reputacijos atstatymas buvo pagrindinis ministerijos įpareigojimas naujam „Regitros“ vadovui ir valdybai. Per šiuos metus kovai su korupcija įmonėje išties skiriamas ypatingas dėmesys“, – cituojama ministrė.

Tikimės, kad bendradarbiaujant su teisėsauga bus kaip galima greičiau išsklaidyti paskutiniai neskaidrumo šešėliai.

„Tikimės, kad bendradarbiaujant su teisėsauga bus kaip galima greičiau išsklaidyti paskutiniai neskaidrumo šešėliai“, – teigia ji.

„Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas antradienį išplatintame pranešime teigė, kad įstaiga bendradarbiauja su teisėsauga ir teikia „visą reikalingą informaciją“.

„Noriu pabrėžti, kad netoleruojame jokių korupcijos apraiškų ir patikinu, jog tokie veiksmai bus vertinami principingai“, – komentare teigė jis.

„Regitros“ vadovas pabrėžė, jog visiems darbuotojams keliami aukšti elgesio ir skaidrumo standartai, o esama situacija, anot jo, rodo, kad „taikomos antikorupcinės priemonės veikia“.

„Dar šiais metais sustiprintas bendradarbiavimas su STT pareigūnais bei naujai suburta valdyba, keliančia maksimalaus skaidrumo ir korupcijai atsparios aplinkos reikalavimus, duoda aiškiai matomus rezultatus. Patikinu, ir toliau dirbsime ties griežta nulinės tolerancijos korupcijai politika“, – sakė jis.

STT nurodo ikiteisminį tyrimą pradėjusi po gegužę pasirodžiusios 15min.lt publikacijos. Naujienų portalo slapta įrašyti pokalbiai ir kiti surinkti duomenys atskleidė, jog prekyba vairuotojų teisėmis Lietuvoje gana plačiai paplitusi.

15min.lt teigia sulaukęs daugiau nei dešimt liudytojų, davusių kyšius egzaminuotojams ir tarpininkams bei išlaikiusių vairavimo egzaminus Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Pasak portalo, kyšių kainos svyravo nuo 350 iki 2,5 tūkst. eurų.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tarnyba taip pat prašo atsiliepti gyventojus, turinčius daugiau informacijos apie galimą korupciją „Regitroje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

tadas

stt visus tikrina, bet kas patikrins pati stt?

stt korumpuota

tai kodel video vairavimo yra slepiami. zmogus negali nieko irodyt, kad buvo klaidinamas, ir yra priverstas moket kysi..

Jonas

Čia viskas gerai kaip visoj Lietuvoj kol sėdės tie patys valdžioje taip ir bus o aš sakyčiau kad bus dar blogiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS