Sukčiams kūrybiškumo nestinga: pirkėjo pinigais nusiperka sau reikalingą daiktą | KaunoDiena.lt

SUKČIAMS KŪRYBIŠKUMO NESTINGA: PIRKĖJO PINIGAIS NUSIPERKA SAU REIKALINGĄ DAIKTĄ

  • 0

Lengvatikiai apmulkinami vis gudresnėmis schemomis. Ir ne tik pirkėjai, bet ir pardavėjai. Policija jau gauna pranešimų dėl naujoviškų apgavysčių, o schemas, pagal kurias veikia sukčiai, vadina „trikampėmis“, praneša LNK.

Vilnietis Vitalis internetiniame skelbimų portale parduoda fotoaparatą. Pirkėjai atsiranda greitai, net nesidera, bet pervesti pinigų neskuba. Greitai pardavėjui kilo abejonių. Nors pradžioje pirkėja skubėjo įsigyti parduodamą prekę, pardavėjui suabejojus jos sąžiningumu, pirkėja dingo. Vilnietis įtarimais pasidalino su policija. 

Portalo skelbiu.lt vadovas sako, kad tai viena iš populiariausių sukčiavimo schemų internete. Kiek žmonių į ją pakliuvo, nėra žinoma. 

Dabar padaugėjo vadinamųjų „trikampių“ – vagysčių, kai pirkėjo pinigais sukčius nusiperka sau reikalingą daiktą. Pirkėjui dažnai atsiunčiama suklastota pinigų pervedimo kopija.

Portalas seka tokius skelbimus, kilus įtarimams juos blokuoja, trina ir praneša policijai. 

Policija sako, kad sukčiai veikia greitai, yra pasiruošę ir vengia bet kokio kontakto. Paimti prekės siunčia taksi arba pavežėją. 

Policijai tokia schema žinoma jau dveji metai.

Per karantiną apgavysčių internetinėje skelbimų erdvėje gerokai padaugėjo. 

Budrumas ir atidumas – pagrindiniai ginklai, padėsiantys apsisaugoti nuo sukčių pinklių. Pareigūnai primena, kad perkant ar parduodant jokiais būdais nereikia atskleisti bankinės kortelės numerio, prisijungimo kodo ir slaptažodžio.

Vis dėlto, nors sukčiavimo schemos ne naujos, pakliuvusių į pinkles nemažai. Lietuvoje vien šiais metais pradėta apie 80 ikiteisminių tyrimų. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS