Sulaikyti trys vyrai, į Lietuvos gilumą nešę kontrabandines cigaretes | KaunoDiena.lt

SULAIKYTI TRYS VYRAI, Į LIETUVOS GILUMĄ NEŠĘ KONTRABANDINES CIGARETES

  • 0

Pasieniečiai Varėnos rajone sulaikė tris vyrus, įtariama, gabenusius iš Baltarusijos per sienos liniją įmestas kontrabandines cigaretes.

Vėlų pirmadienio vakarą Baltarusijos pasieniečiai kolegoms iš VSAT Varėnos pasienio rinktinės pranešė savo teritorijoje užfiksavę kelis asmenis.

Jie iš Baltarusijos pusės į Lietuvos teritoriją nepažeisdami sienos linijos įmetė ryšulius. Ši vieta yra Varėnos rajono Būdų kaimo ribose.

Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai, talkinami kinologo su dvylikos metų belgų aviganiu Ferro, netrukus pastebėjo tris asmenis. Jie tamsoje nešė ryšulius.

Pasieniečiams iš tolėliau artėjant prie nešikų šie irgi pastebėjo VSAT pareigūnus ir metė savo krovinius. Du vyrus pavyko sulaikyti vietoje, trečias pasinaudodamas tamsa spruko gilyn į mišką. Jį nusiviję pasieniečiai bėglį prisivijo, sulaikė ir surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 49-erių Varėnos miesto ir 20-ties bei 54-erių Varėnos rajono gyventojai. Jie nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą nešė 4250 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

GALERIJA

  • Sulaikyti trys vyrai, į Lietuvos gilumą nešę kontrabandines cigaretes
  • Sulaikyti trys vyrai, į Lietuvos gilumą nešę kontrabandines cigaretes
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS