Sulaukę skundo apie „žolės“ kvapą pareigūnai apstulbo: butas paverstas kanapių auginimo laboratorija | KaunoDiena.lt

SULAUKĘ SKUNDO APIE „ŽOLĖS“ KVAPĄ PAREIGŪNAI APSTULBO: BUTAS PAVERSTAS KANAPIŲ AUGINIMO LABORATORIJA

  • 6

Gavę gyventojų skundą apie laiptinėje nuolat tvyrantį „žolės“ kvapą, Šiaulių policininkai patikrino butą ir jame rado kanapių auginimo laboratoriją.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, sulaukę vieno Šiaulių daugiabučio namo gyventojų skundo apie laiptinėje nuolat tvyrantį „žolės“ kvapą, buvo apstulbinti radiniu – vienas Architektų gatvės namo butas buvo paverstas kanapių auginimo laboratorija.

Kai pirmadienio vidurdienį pareigūnai paskambino į minėto buto duris, ilgokai jų niekas neatidarė, o kai pagaliau duris atvėrė 57 metų buto šeimininkas, į juos iš buto plūstelėjo marihuanos kvapas.

Kratos orderį pateikusius ir į patalpą patekusius tyrėjus pasitiko netikėtas vaizdas – trijų kambarių bute bujojo kanapių augalai ir tvyrojo specifinis jų kvapas. Dviejuose kambariuose stovėjo didžiulės kanapių auginimui pritaikytos uždaros palapinės su specialia įranga, o vienas kambarys buvo buvo skirtas šeimininko gyvenimui.

Palapinėse buvo rasta augančių įvairaus dydžio kanapių augalų – nuo mažų iki siekiančių metrą ir daugiau. Be to, buvo rasta ir jau džiovintų bei susmulkintų šių augalų dalių. Pareigūnai aptiko dar ir keistų saldainių formos gaminių, kurie, įtariama, yra su narkotinėmis medžiagomis, dervos gabalėlių su kvaišalais ir stiklainis su aliejumi, prisotintu, įtariama, „žolės“ ištrauka.

Vyrui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pareikštas įtarimas, o kanapių auginimo laboratorijos su įranga ir įvairaus pavidalo narkotinėmis medžiagomis perduotos kriminalistinių tyrimų specialistams, kad būtų identifikuotas jų kiekis ir rūšis.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis nuo šių metų pradžios Šiaulių apskrities policijos pareigūnai iš viso pradėjo 38 ikiteisminius tyrimus: Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas – 27, Raseinių rajono policijos komisariatas – keturis, Radviliškio ir Pakruojo rajono policijos komisariatai – po tris, Joniškio rajono policijos komisariatas – vieną.

Vasario 6 dieną startavo Lietuvos policijos pasitikėjimo telefono linija „Narkotikams – NE“.

„Kiekvienas jūsų telefono numeriu 8 700 60 777 galite pranešti apie žinomas narkotikų platinimo vietas ir asmenis. Telefono linija veikia darbo dienomis nuo 7 val. iki 20 val. Jos tikslas - sutelkti bendruomenę ir policiją bendram tikslui – nuo kvaišalų apsaugoti Lietuvos jaunimą (ypač moksleivius)“, – primena policija.

GALERIJA

  • Sulaukę skundo apie „žolės“ kvapą pareigūnai apstulbo: butas paverstas kanapių auginimo laboratorija
  • Sulaukę skundo apie „žolės“ kvapą pareigūnai apstulbo: butas paverstas kanapių auginimo laboratorija
  • Sulaukę skundo apie „žolės“ kvapą pareigūnai apstulbo: butas paverstas kanapių auginimo laboratorija
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Obelis

Išmetė gėles pradėjo žolyte augint.

Anonimas

NACIONALINIS VERSLAS.....

bbz

pedofilus gaudykit ir dekites zvaigzdutes, arba tuos kurie spaisa "SMILE" vaikams pardavineja, palikit senukus su rekreaciniais augaliukais ramybej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS