Teismas atmetė už neteisėto naktinio taikiklio naudojimą nuteisto medžiotojo skundą | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ UŽ NETEISĖTO NAKTINIO TAIKIKLIO NAUDOJIMĄ NUTEISTO MEDŽIOTOJO SKUNDĄ

  • 1

Kauno apygardos teismas atmetė už neteisėto naktinio taikiklio naudojimą nuteisto medžiotojo skundą, ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Anot departamento, teismas nebeskundžiama nutartimi atmetė medžiotojo apeliacinį skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti sprendimą dėl medžioklės metu rasto naktinio taikiklio.  

Aplinkosaugininkams 2021-ųjų rugsėjį atliekant patikrinimą Alytaus rajono medžiotojų būrelio „Punia“ medžioklės plotuose buvo sustabdytas medžiotojo automobilis, jame rastas naktinio matymo prietaisas su lazeriu.

Kartu su šiuo prietaisu taip pat buvo aptiktas ir specialus tvirtinimo žiedas, skirtas montuoti naktinio matymo prietaisą ant medžioklinio šautuvo esančio optinio taikiklio.

„Pastebėtina, kad sujungus šiuos priedus su ginklu gaunamas naktinis taikiklis“, – nurodo departamentas.

Aplinkosaugininkų teigimu, tęsiant tyrimą, departamento nutarimu praėjusių metų rudenį šis asmuo buvo pripažintas padaręs nusižengimą dėl neteisėto disponavimo naktiniu taikikliu. Jam paskirta 600 eurų bauda su teisės medžioti atėmimu trims metams ir optinio taikiklio, naktinio matymo prietaiso su lazeriu ir jungiamojo žiedo konfiskavimu.  

Pastarasis departamento nutarimą apskundė Alytaus apylinkės teismui, prašant jį panaikinti ir nutraukti administracinę teiseną.

Pirmos instancijos teismas skundą atmetė ir paliko galioti departamento paskirtą nuobaudą.  Savo ruožtu nesutikdamas su šiuo sprendimu asmuo skundė teismo sprendimą. Kauno apygardos teismas konstatavo, kad anksčiau priimti sprendimai buvo teisėti ir pagrįsti. 

Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aha

Atimti teise zudyti visam to medziotojo susiktam gyvenimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS