Kaltinamasis kokaino įsigijimo byloje atsisako atsakyti į klausimus | KaunoDiena.lt

KALTINAMASIS KOKAINO ĮSIGIJIMO BYLOJE ATSISAKO ATSAKYTI Į KLAUSIMUS

  • 3

Šiaulių apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti daugiau kaip kilogramo kokaino įsigijimo ir laikymo bylą, kuri davė pradžią didelės apimties tyrimui dėl galimos teisėjų korupcijos.

Kaip BNS informavo teismo atstovas Vytautas Jončas, per pirmąjį posėdį prokuroras perskaitė kaltinamąjį aktą ir savo parodymus davė vienas iš kaltinamųjų V. V.

Pasak V. Jončo, vyras kaltės nepripažįsta ir teigia, kad byla sukurta tam, jog pasunkintų jo padėtį kitame ikiteisminiame tyrime.

Teisme kaltinamasis taip pat sakė, kad byloje užsifiksuotuose epizoduose jis iš tiesų kalbėjo apie tikrus konservus, o ne apie narkotikus ir tvirtino, kad žmogus, su kuriuo jis yra kaltinamasis taręsis dėl narkotikų, tuo metu nebuvo Lietuvoje.

Perskaitęs savo iš anksto paruoštus parodymus V. V. atsisakė atsakyti į papildomus prokuroro, teisėjo ar kitų proceso dalyvių klausimus, nes sakė nenorintis pabloginti savo padėties kitame ikiteisminiame tyrime, kuriame jis taip pat yra kaltinamasis.

45-erių klaipėdietis kaltinamas neteisėtai įsigijęs, gabenęs ir laikęs per pusantro kilogramo narkotinės medžiagos, kurios sudėtyje buvo 1033 gramai kokaino.

Kauniečiai 45 metų N. M. ir 31 metų G. B. kaltinami, kad, veikdami organizuotoje grupėje, neteisėtai laikė, gabeno ir pardavė jam narkotines medžiagas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šį labai sunkų nusikaltimą kaltinamieji suorganizavo ir padarė 2017 metų pradžioje. Buvo susitarta, kad N. M. ir L. B. už 50 tūkst. eurų parduos kaltinamajam V. V. kokaino.

Pardavėjai kvaišalų miltelius supakavo į konservų skardines ir specialiu įrenginiu sandariai uždarė. Vėliau vienas kaltinamųjų jas atvežė į Kauną ir pardavė V. V. Šis sumokėjo 10 tūkst. eurų, o likusi suma turėjo būti perduota pardavėjams po kokaino realizacijos.

Nupirktą narkotinę medžiagą V. V. paslėpė savo gyvenamajame name, esančiame Klaipėdos rajone. 2017 metų pavasarį policijos pareigūnai, čia atlikdami kratą, konservų dėžutėse slėptą kokainą rado ir paėmė.

Teisėsaugos duomenimis, V. V., siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už padarytą nusikaltimą, su jį gynusiu advokatu ir kitu asmeniu rado ir įkalbėjo niekuo dėtą asmenį už piniginį atlygį prisiimti baudžiamąją atsakomybę vietoj V. V.

Gautos informacijos pagrindu nustatyti kitų, tarp jų ir korupcinių, nusikaltimų epizodai. Pradėtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Šis ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Jame įtarimai pateikti daugiau nei 50 asmenų, tiriama daugiau nei 110 nusikaltimo epizodų.

Narkotikų bylą Šiaulių apygardos teismui nagrinėti perdavė Lietuvos apeliacinis teismas, siekiant užtikrinti svarbius teisingumo interesus, objektyviai ir visapusiškai išnagrinėti bylą.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už labai didelio narkotinių medžiagų kiekio įgijimą, laikymą ir platinimą numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Kitas posėdis šioje byloje numatytas liepos 16 dieną, jame turėtų būti apklausiami liudytojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na tai jo problema ...

faktas yrodytas ... advokata ir ta narkosa sodint maxsimaliam laikuj 15 metu ypirdolint abiem su advokatu ir lai gieda sutupe kalejime ant naru...

Morka

tai va kur ir kaip dingsta simtai kg. sulaikytu narkotiku ... .

Tokių bylų turi daugėti

Dar per 2008-12 m finansinę krizę kiek daugiau praturtėjusių įmonių vadovai daug kas buvo jau įpratę prie kokaino. Politikų tarpe kokaino vartotojų taip pat yra. Suprantant, kad tai itin brangus narkotikas, nesunku paskaičiuoti, kiek pinigų turi turėti jo mėgėjai. Neišvengiamai kokaino vartotojų yra ir tarp teisėjų, prokurorų ir ypač tarp jų vaikų, anūkų, draugelių, giminių, nes vos tik žmonės kiek praturtėja, jų vaikai, anūkai iškart patenka į narkodilerių akiratį. O nuo narkomanijos nepasveikstama, jei jau vartoti pradėjo, vartos iki pat mirties, kai nebeturės pinigų, pirks pigesnę žolę ar pas gydytojus išsirašinės metadoną. Tad nekantriai laukiam žinių apie prokurorą-narkomaną ir jo dukrą-įgudusią kokaino uostytoją. Kad tokių yra - faktas, tik neskelbiama visuomenei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS