Teismas: kaimynę paskandinę sutuoktiniai Raskazovai kalti dėl netyčinio nužudymo | KaunoDiena.lt

TEISMAS: KAIMYNĘ PASKANDINĘ SUTUOKTINIAI RASKAZOVAI KALTI DĖL NETYČINIO NUŽUDYMO

  • 1

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas pripažino sutuoktinius Valerijų Raskazovą ir Laurą Raskazovienę kaltais dėl netyčinės žmogžudystės, pranešė Lietuvos apeliacinis teismas.

Sutuoktiniai išteisinti dėl tyčinio nužudymo. Tačiau jie nuteisti dėl netyčinės žmogžudystės ir turės nužudytosios moters vyrui bei dukrai atlyginti po 15 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Panevėžio apygardos teismas praėjusių metų birželį V. Raskazovą nuteisė dešimties metų laisvės atėmimo bausme, o L. Raskazovienei skyrė septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Prokuroras šioje byloje kaltinimą buvo pareiškęs dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, o nukentėjusiosios vyras ir duktė pateikė savo kaltinimą, kuriuo prašė sutuoktinius pripažinti kaltais dėl tyčinio bejėgiškos būklės asmens nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą – tariamą nukentėjusiosios sužalojimą per eismo įvykį.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad ištyrus visus byloje esančius įrodymus, pasitvirtino prokuroro pateiktas kaltinimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, todėl apygardos teismo nuosprendis pakeistas, o nuteistųjų veiksmai perkvalifikuoti.

Apeliacinis teismas padarė išvadą, kad apygardos teismas neteisingai nustatė nuteistųjų kaltės formą. Apeliacinio teismo nuomone, byloje neginčytinai nustatyta, kad Raskazovai, būdami apsvaigę nuo alkoholio, važiuodami automobiliu partrenkė nukentėjusiąją.

Sustoję jie ištraukė moterį iš po automobilio, patikrino jos pulsą. Anot teismo, dėl apsvaigimo, sumišimo ar asmeninio nepatyrimo Raskazovai objektyviai neįvertino nukentėjusiosios būklės, nenumatė, kad ji gali būti gyva, nesiėmė būtinų priemonių sąmonės netekusiai nukentėjusiajai gaivinti, o įkėlė ją į automobilio bagažinę, nuvežė prie upės ir įmetė į vandenį. Moteris nuskendo.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad byloje nėra neginčytinų įrodymų dėl tyčinės žmogžudystės, todėl sutuoktiniai negali būti pripažinti kaltais už tai.

V. Raskazovui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, o pirmą kartą teisiamai L. Raskazovienei – dvejų metų lygtinio laisvės atėmimo bausmė.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu L. Raskazovienė įpareigota pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, nevartoti alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų bei išdirbti 60 val. nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose bei organizacijose.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Benas

Neįtikėtina, girti, partrenkė žmogų, negana to dar ir įmetė į vandenį. Čia minimum 20metų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS