Teismas pasiūlė patikslinti kaltinimą bankroto administratorės byloje dėl kyšininkavimo | KaunoDiena.lt

TEISMAS PASIŪLĖ PATIKSLINTI KALTINIMĄ BANKROTO ADMINISTRATORĖS BYLOJE DĖL KYŠININKAVIMO

  • 2

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą ir pasiūlyti prokurorui patikslinti kaltinimą byloje, kurioje dėl kyšininkavimo ir neteisėto ginklo laikymo yra teisiama bankroto administratorė Raisa Trimailienė.

Teismui perduotoje byloje ji buvo kaltinama tuo, kad už 14 tūkst. eurų atlygį pažadėjo bankrutuojančios įmonės buvusiam direktoriui palankiai baigti bankroto procedūrą ir dalį šio kyšio – 10 tūkst. eurų – priėmė.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Lina Nemeikaitė, bylą nagrinėjęs teismas padarė išvadą, kad yra pagrindas svarstyti, ar visa 14 tūkst. eurų suma buvo reikalauta būtent R. Strimailienės naudai.

Anot teismo, byloje surinkti duomenys leidžia matyti, kad jos naudai buvo reikalauta ir paimta tik 10 tūkst. eurų.

Patikslinus šią aplinkybę, R. Trimailienė galėtų būti kaltinama tik dėl kyšininkavimo, tačiau ne dėl didelės vertės kyšininkavimo.

Pasak L. Nemeikaitės, baigiamųjų kalbų metu kaltinamosios advokatas taip pat nurodė, kad ji nesupranta kaltinimo, nes jam nėra nurodyta, su kokių įstatymų pažeidimu yra siejama R. Trimailienės neteisėta veikla, už kurią buvo reikalautas ir priimtas kyšis.

Dėl šio klausimo turėtų būti patikslinimas kaltinimas – ar R. Trimailienė kyšio reikalavo už teisėtą, ar neteisėtą veiklą.

Teismas be kita ko pabrėžė, kad joks kaltinamasis negali būti nuteistas dėl nusikalstamos veikos, kurios aplinkybės skiriasi nuo išdėstytų kaltinamajame akte.

Ši byla teismui buvo perduota pernai birželį, ikiteisminį tyrimą joje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Tyrimo metu kratas atlikę pareigūnai rado šaunamąjį ginklą bei grynųjų pinigų – daugiau nei 560 tūkst. eurų. Taip pat atlikus R. Trimailienės turto tyrimą, nustatyti nekilnojamojo turto objektai Lietuvoje ir užsienyje, kurių bendra vertė viršija 144 tūkst. eurų.

Pinigams ir nekilnojamajam turtui tuomet laikinai apribotos nuosavybės teisės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Man visada

patampa nykiai liūdna kai perskaitau apie žemiausios rūšies vagis kurie sėdi va tokiuose postuose. Jie vagia ne dėl to kad neturi už ką gyvent, kad egzistuoja vos-ne-vos, o dėl to kad vis maža ir maža. Ypač sudinai atrodo vagys kurie turi tikrus vagis gaudyt

Klausimuks

Tai kad manau kas antrą bankroto administratorių patikrink ir gali sodinti. Kai pamatai kad jų atlyginimas 20-40 eurų per mėnesį o važinėjasi brangiais automobiliais ir turi namus, kyla klausimas kaip už tuos 20-40 euriukų išlaiko šeimą ir dar taip gerai gyvena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS