Teismui perduota kyšininkavimu kaltinamos buvusios NŽT specialistės byla | KaunoDiena.lt

TEISMUI PERDUOTA KYŠININKAVIMU KALTINAMOS BUVUSIOS NŽT SPECIALISTĖS BYLA

  • 1

Panevėžio apygardos prokuratūra nagrinėti teismui perdavė kyšininkavimu kaltinamos buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Zarasų skyriaus vyresniosios  specialistės G. P. bylą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas STT Panevėžio valdybos pareigūnams gavus informaciją, kad NŽT Zarasų skyriaus vyresnioji specialistė G. P., tvarkydama dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo, iš vieno ūkininko galbūt pareikalavo kyšio.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad minėtoji vyresnioji specialistė G. P., tvarkydama dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo bei nuomos, reikalavo, priėmė kyšius iš dar 5 ūkininkų, skelbia prokuratūra.

Kaltinamaisiais šioje byloje patraukti ir kelis kyšius mokėję du ūkininkai.

Kaltinamoji G. P. tyrimo metu buvo atleista iš užimamų pareigų.

Baudžiamajame kodekse už kyšininkavimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų, už papirkimą – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Idomu kaip bus

su Kauno NZT specialystėm, kurios ima kyšius net nesivaržydamos, taip ir duoda suprast žmogui kad jeigu netepsi -nevažiuosi. Tai tik reikia pagalvot kiek jos pinigų už kyšius prisirenka kiekvieną dieną. O beto ir per daug tų specialysčių, pusę jų reikia išmest, nieko neveikia tik kavutę geria ir dar kyšius ima iš žmonių. Reikia kad gerai pakrėstu jasias STT, ypač Kaune.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS