Tendencija pasienyje su Rusija: išaugo sulaikomų nelegalių cigarečių skaičius | KaunoDiena.lt

TENDENCIJA PASIENYJE SU RUSIJA: IŠAUGO SULAIKOMŲ NELEGALIŲ CIGAREČIŲ SKAIČIUS

Šiais metais pasienyje su Rusija sulaikyti 38 proc. visų nelegalių cigarečių, o 2017 metais šis skaičius siekė vos vieną procentą. Praėjusiais metais – 11 procentų, BNS pranešė Muitinės departamento atstovė Indrė Ramanavičienė.

Anot I. Ramanavičienės, muitininkai vis daugiau dėmesio skiria kovai su rūkalų kontrabanda pasienyje su Rusija.

Ji sakė, kad prieš kurį laiką Rusijoje pabrangus cigaretėms beveik nebuvo rusiškomis banderolėmis paženklintų rūkalų kontrabandos iš Karaliaučiaus.

„Tačiau kontrabandininkai nuolat ieško naujų būdų nelegaliai užsidirbti ir dabar Lietuvos muitinės pareigūnai pastebi, kad kontrabandą gabenantys asmenys bando gabenti baltarusiškas cigaretes iš Rusijos Karaliaučiaus srities“, – BNS atsiųstame komentare sakė muitinės atstovė.

Kontrabandos kroviniuose iš Karaliaučiais taip pat gabenamos ir cigaretės be jokių banderolių.

Be to, muitinininkai fiksuoja tendenciją, kad viena transporto priemone kontrabandininkai bando įvežti didesnius cigarečių kiekius.

„Jei prieš keletą metų buvo įprasta vežti 100–200 dėžių rūkalų, tai šiuo metu vienu vilkiku gabenamos stambesnės cigarečių siuntos, kartais ir 1 tūkst. dėžių“, – teigė muitinės atstovė.

Šiemet didžiausia kontrabandinių cigarečių siunta sulaikyta pasienyje su Karaliaučiaus sritimi. Kybartų kelio poste vasario mėnesį sulaikytas pakavimo plėvelės krovinį gabenęs vilkikas.

Kontrabandininkai nuolat ieško naujų būdų nelegaliai užsidirbti.

Juo vežta daugiau kaip 2 milijonų eurų vertės cigarečių kontrabanda su baltarusiškomis banderolėmis.

Tuo metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis sako, kad pasieniečiai išaugusios kontrabandos pasienyje su Rusija nefiksuoja.

„Cigarečių pakeliais keliais tūkstančiais šiemet daugiau, bet tai vis tiek labai maži skaičiai, nerodantys jokių pokyčių. Pasienyje su Baltarusija neretai per vieną sulaikymą tiek pagaunama, kiek pasienyje su Rusija per pusę metų“, – teigė G. Mišutis.

VSAT pasienyje su Rusija sulaiko apie 2 proc. viso pasieniečių sulaikytų rūkalų kiekio.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pranas Pričkus

Patikrinkit policininkų, muitininkų ir kitų represantų šiukšliadėžes - rūkyklas, ir pamatysite ką jie rūko? Prakutę represantai rūko padoresnes?

Vinis

Ta pati mafija dabar valdžioj, tiksliau vyriausybėj...kuri lydėdavo auto su cigarečių kontrabanda...ir savo giminaičius susodino į struktūras. Ką čia skiedžia apie sulaikytus- tai tik dėl akių muilinimo. Atseit gaudo kontabandininkus

vel suciupo koontrabanda

bet vistiek visa LIETUVA pilna KONTRABANDINIU cigareciu,reiskia bergzdzias muitininku ir pasienieciu darbas,tokios efektyvios kontroles priemones,ovistiek prasmunka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS