Tinklais lašišas pagavusiems asmenims teks gamtai atlyginti 8,7 tūkst. eurų žalą | KaunoDiena.lt

TINKLAIS LAŠIŠAS PAGAVUSIEMS ASMENIMS TEKS GAMTAI ATLYGINTI 8,7 TŪKST. EURŲ ŽALĄ

  • 6

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Švenčionių rajone sulaikė du asmenis, tinklais pagavusius devynias lašišas.

Pasak pranešimo, pažeidėjai už žalą žuvų ištekliams turės sumokėti 8,7 tūkst. eurų.

Utenos pareigūnai, gavę informaciją iš Aplinkos apsaugos departamento Veiklos organizavimo skyriaus pareigūno, antradienio vakarą Kaltanėnų gyvenvietėje  sulaikė du asmenis, grįžusius į namus su neteisėtai sugautomis devyniomis lašišomis.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad minėtas lašišas jie neteisėtai sugavo dviem statomaisiais tinklais iš guminės valties Neries upėje Vilniaus rajone, už 114 kilometrų nuo sulaikymo vietos.

Perstatyti statomieji tinklai buvo surasti ir ištraukti iš karto, nuvykus prie Neries upės, po minėtų asmenų sulaikymo.

Asmenims gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų su guminės plaukiojimo priemonės ir dviejų statomųjų tinklų konfiskavimu, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą 8 tūkst. 730 eurų žalą.

„Norime pabrėžti, kad, nors akcija „Lašiša“ jau pasibaigusi, pareigūnų dėmesys lašišų ir šlakių apsaugai išlieka padidintas“, – sako Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pvz

Kaip pvz : Už žala sau ir grama ,gresia 8metai. Už žala visiem ir šimtus kilogramu gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų . Tai yra galimai teisingumas??? Ar tie balvonai savo darbais neužsiims toliau? Košmaras kažkoks. Paiilsėti tokiem reikia,kad apgalvotu savo veiksmus idiotai. Ir kitiem pvz būtu.

Tai

kelias tonas jie ten pagavo!?

Nu jo

Brangus hobis ta zvejyba.kokiu idiotu reikia buti kad gaudyti tinklais tas lasisas.pacios baisiai atrodo o ir skonio nulis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS