Trečią kartą su cigarečių kontrabanda pagautas šiaulietis pareigūnams pasiūlė kyšį | KaunoDiena.lt

TREČIĄ KARTĄ SU CIGAREČIŲ KONTRABANDA PAGAUTAS ŠIAULIETIS PAREIGŪNAMS PASIŪLĖ KYŠĮ

  • 0

Trečią kartą su rūkalų kontrabanda pagautas šiaulietis policijos pareigūnams pasiūlė 1 tūkst. eurų kyšį, trečiadienį pranešė Šiaulių policija.

Birželio 26 dienos vakarą Šiaulių rajone, Ginkūnuose, policija sustabdė automobilį. Transporto priemonėje policininkai rado keturias dėžes cigarečių „Minsk“, jose buvo 2 tūkst. pakelių rūkalų.

Banderolėmis nepaženklintų cigarečių buvo rasta ir automobilio vairuotojo namuose – 2 tūkst. 205 pakeliai cigarečių „Minsk“. Vyras, norėdamas išsisukti nuo jo laukiančios atsakomybės, nutarė jį sulaikiusiems ir į komisariatą vežusiems patruliams pasiūlyti 1 tūkst. eurų kyšį.

Jam buvo pareikšti įtarimai dėl bandymo papirkti pareigūnus ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą nustatytas sulaikytojo bendrininkas, pas jį atliktos kratos metu rasti dar 24 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų ir 136 litrai, įtariama, naminės degtinės.

46 metų vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo bei laikymo.

Abiems sulaikytiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Kyšį pareigūnams davęs vyras policijai jau yra žinomas: prieš keletą metų jis pareigūnų buvo sustabdytas dėl vairavimo neblaiviam. Tada policijos pareigūnams jis irgi pasiūlė kyšį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti policininkus.

2015 metais šis vyras už kontrabandinių cigarečių laikymą ir gabenimą net du kartus baustas administracine tvarka. Pirmąkart buvo skirta 2 tūkst. 896 eurų bauda, antrąkart – 5 tūkst. 792 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS