Utenos poliklinikos vadovui E. Ašokliui pareikšti įtarimai korupcijos byloje | KaunoDiena.lt

UTENOS POLIKLINIKOS VADOVUI E. AŠOKLIUI PAREIKŠTI ĮTARIMAI KORUPCIJOS BYLOJE

  • 0

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) tęsiant didelio masto tyrimą dėl įtariamos korupcijos sveikatos apsaugos sektoriuje įtarimai pareikšti Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Edvinui Ašokliui.

STT pirmadienį pranešė, kad E. Ašokliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, gydymo įstaigos vadovas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir klastodamas dokumentus, galėjo iššvaistyti gydymo įstaigos lėšas ir panaudoti jas savo reikmėms.

Ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones šiuo metu įtarimai pareikšti dviem juridiniams ir 81 fiziniam asmeniui, iš kurių vienuolika – gydymo įstaigų vadovų. STT praneša, kad tiriama daugiau kaip 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis. Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS