Už kaukių nedėvėjimą nubausti penki žmonės: dažniausiai įkliūna prekybos centruose | KaunoDiena.lt

UŽ KAUKIŲ NEDĖVĖJIMĄ NUBAUSTI PENKI ŽMONĖS: DAŽNIAUSIAI ĮKLIŪNA PREKYBOS CENTRUOSE

  • 2

Už privalomą kaukės nedėvėjimą trečiadienį buvo nubausti penki žmonės, BNS informavo Policijos departamentas.

„Dėl kaukių turime penkis atvejus – du Vilniuje, vienas Kretingoje, vienas Kaune ir vienas Jonavoje. Šiaip, visi prekybos centruose, tik Vilniuje vienas iš atvejų buvo viešajame transporte“, – ketvirtadienį sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė.

R. Janavičiūtės teigimu, trims iš nubaustų žmonių buvo paskirta pusė minimalios baudos, dviem atvejais – užfiksuotais Vilniaus ir Kauno prekybos centruose – bauda paskirta nebuvo.

„Greičiausiai žmogus nesutiko su pažeidimu ir bus administracinės bylos nagrinėjimas“, – paaiškino ji.

Jos teigimu, dėl saviizoliacijos taisyklių pažeidimo praėjusią parą šalyje buvo nubausti devyni žmonės. Visiems jiems protokolus surašė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Baudos

jei taikomos baudos, tai turėtų būti baudžiami ir žmonės važinėjantis autobusuose su kaukėmis ant kaklo, o jei tai galima, tai kitus bausti neteisinga...

kauniete

jei as sveika, nesergu tai ko jus rupinates manim. Cia jums svarbu ne mano sveikata, bet kad galit nuplesti bauda, kuria galetu susimoketi tik seimunai. labai idomu i kieno kisene iseda tos baudos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS