Už žmogžudystę Ukmergėje verslininkas kalės vienuolika metų | KaunoDiena.lt

UŽ ŽMOGŽUDYSTĘ UKMERGĖJE VERSLININKAS KALĖS VIENUOLIKA METŲ

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl žmogžudystės Ukmergėje pripažino verslininką Rimantą Baltušį. Vyrui skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.

2020 metų rugsėjį Ukmergėje, Linų gatvėje, esančiame buvo rastas nušautas vyras, jis kišenėse turėjo nemažai grynųjų pinigų – maždaug trys tūkst. eurų.

Paaiškėjo, kad auka Valdas Jankovskis elgėsi taip, lyg būtų asocialus, atrodė kaip benamis, tačiau turėjo nemažai nekilnojamo turto Vilniuje ir Kaune. Vyras pirkdavo apleistus pastatus, paskui griaudavo ir parduodavo plytas.

R. Jankovskis su dar vienu bendrasavininkiu buvo įsigijęs R. Baltušio namą.

Manoma, kad mirtimi pasibaigęs konfliktas įvyko, kai V. Jankovskis įsivėlė į konfliktą su buvusiu iš varžytynių pirkto namo savininku 52 metų R. Baltušiu. Pastarasis namo neteko dėl skolų – dėl nemokėto išlaikymo vaikui susidariusios maždaug dvylikos tūkst. eurų skolos.

Bylos duomenimis, 2020 metų rugsėjo 9-osios vakarą name tarp naujojo ir senojo savininko kilo konfliktas. R. Baltušis iš teisėtai laikyto pistoleto „Makarov“ keletą kartų šovė į V. Jankovskį, peršovė galvą, rankas ir kojas.

R. Baltušis teigė, kad namuose turėjo seifą, jame laikė keturis legaliai įsigytus pistoletus, grynuosius ir brangius daiktus, į savo buvusį namą atėjo norėdamas savo daiktus pasiimti.

Pasak R. Baltušio, neva grįžęs su ginklu naujasis šeimininkas jam grasino. Tuomet R. Baltušis atėmė pistoletą ir kelis kartus iššovė. Paskui užkasė ginklus miške ir išvažiavo į Šveicariją ir Vokietiją, jis pagal Europos arešto orderį buvo sulaikytas užsienyje. 

Vėliau kaltinamasis pakeitė parodymus, tikino, kad nešaudė, esą name buvo dar vienas žmogus.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

GALERIJA

  • Vaidas Jankovskis
LNK stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS